Soproni események

Események, rendezvények, programok SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Hogy tartalmasan és élménydúsan tölthesse soproni tartózkodását.

Aktívan és egészségesen Sopronban és környékén

Részletek

2018 Sopron és környéke éves eseménynaptár

Részletek

Tízforrás fesztivál Hegykő

2018.07.13-22, Hegykő

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják közönségüket a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján! 

Részletek

Újdonságok a Tűztoronyban

Látogassanak el a soproni Tűztoronyba, ahol az idei évet két újdonság bevezetésével indítják! A mobil tárlatvezetés segítségével a látogatók a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás által szintenként érdekes információt kapnak Sopron város fejlődéséről és a Tűztorony építéséről, fejlődéséről a különböző korokban, a koronázó sas történetéről, a toronyőrök munkájáról.

A második újdonság az 1676-os nagy Soproni Tűzvészt mutatja be, amelynek illusztrációját a legfelső szinten tekinthetik meg a látogatók. Azon a szinten, ahová eddig még látogató nem juthatott el.

Részletek

Júliusi programok

Részletek

Vasfüggöny túra

2018.08.19.: vezetett túra a határsávban, az egykori vasfüggöny mentén

Túra táv: 22 km - Szintemelkedés: 307 m  - Túraútvonal: Paprét (regisztráció: 07:30) –Balfi utca – Káposzta-hegy – Pinty-tető – Kuruc föld – Kovács-domb – Fertőrákos – Mithras-szentély – Páneurópai Piknik Emlékhely („piknik a pikniknél” bográcsgulyással)- – Piuszpuszta - Sopronkőhida

A túra részvételi díját a csomagajánlat tartalmazza, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2018.08.15. A gyalogtúrán közlekedési eszköz használata nem biztosított.

Jelentkezés: lovertesopron@gmail.com 

Részvételi díj: 800 Ft / fő

A szervező, Lővér Természetbarát Egyesület, a további részletekig a programváltozás jogát fenntartja.

Túra térkép

A FERTŐRÁKOSI BARLANGSZÍNHÁZ 2018-as programja

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2018. évi kulturális programkínálatában 17 remek produkciót, műfajok változatos sokaságát, 28 időpontban mutatja be. Az előadásokra szállóvendégeink részére jegyek igényelhetőek az info@hotelsopron.hu e-mail címen keresztül.

Részletek