Soproni események

Események, rendezvények, programok SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Hogy tartalmasan és élménydúsan tölthesse soproni tartózkodását.

Aktívan és egészségesen Sopronban és környékén

Részletek

2018 Sopron és környéke éves eseménynaptár

Részletek

Újdonságok a Tűztoronyban

Látogassanak el a soproni Tűztoronyba, ahol az idei évet két újdonság bevezetésével indítják! A mobil tárlatvezetés segítségével a látogatók a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás által szintenként érdekes információt kapnak Sopron város fejlődéséről és a Tűztorony építéséről, fejlődéséről a különböző korokban, a koronázó sas történetéről, a toronyőrök munkájáról.

A második újdonság az 1676-os nagy Soproni Tűzvészt mutatja be, amelynek illusztrációját a legfelső szinten tekinthetik meg a látogatók. Azon a szinten, ahová eddig még látogató nem juthatott el.

Részletek

ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében nagyoperett

December 29.30. 19.00. órától és 31. -n 15 órától ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében nagyoperett a Soproni Petőfi színházban.

Részletek

Novemberi programok

Részletek

Soproni gyorstalpaló

2018. november 25., vasárnap 15:00 Külső helyszín

Vasárnap délutáni séták régi és új soproniaknak minden hónap utolsó vasárnapján

Városjáró sorozatunkban hivatásos vagy felkért idegenvezetők kalauzolják az érdeklődőket: legyenek bár született soproniak, újkori városlakók vagy éppen itt pihenő vendégek. A 60-90 perces séták minden hónapban más-más érdekes helyet vagy témát járnak körül, így a törzsvendégek élő útikönyvként ismerhetik meg Sopront. A program résztvevői tagkönyvet kapnak, amibe az egyes alkalmak után pecsét is jár. Akik több gyorstalpalón is velünk tartanak, a tavaszi „tanévzáró” sétán ajándékot és oklevelet vehetnek át. A program egyedül járóknak, pároknak, családoknak vagy baráti társaságoknak is ajánlott.

Téma: Zenélő belváros – nem csak vájtfülűeknek (Wohlmuth, Rauch, Haydn, Liszt, Szokolay – a hallható város)

Találkozó 15 órakor a Liszt Café előtt!

A részvétel díjtalan.

Karácsonyi varázs a Familyparkban

2018.11.30-12.02 és 12.07-09

A Familyparkot ismét karácsonyi hangulat lengi be. A jubileumi évben első alkalommal két hétvégén tart a karácsonyi varázslat.

 

A megfelelő adventi hangulatról ünnepi fényfüzérek, karácsonyi dekoráció és több száz fenyőfa, valamint a sült gesztenye és a forralt bor csábító illata gondoskodik. A karácsonyi vásárokat kedvelőknek feltétlenül érdemes ellátogatnia hozzánk!

 

A vendégeknek az önfeledt szórakozásról és az izgalmakról sem kell lemondaniuk*. A szabadidőpark túlnyomó része ugyanis nyitva tart, és így a vállalkozó szellemű vendégek a tél közepén is felülhetnek a Patkánymalom (Rattenmühle) hullámvasútra vagy az Erdei Expresszre (Waldexpress). Nosztalgikus élményekkel vár mindenkit a Mesekörhinta (Märchenkarussel), és az új Alpesi jódlit (Almjodler) is feltétlenül érdemes kipróbálni. A számtalan téli programlehetőség közül kiemelkedik a gyermekeknek szóló karácsonyi showműsor, amelyet naponta több alkalommal is előadnak. A táncosok és énekesek egy varázslatos történetet mesélnek el.

A látogatókra a parkban sétálva számos meglepetés vár. Érdemes például a gyermekekkel ellátogatni a télapóhoz vagy a Jézuskához, és ha már ott járnak, akkor bedobni a karácsonyi postahivatalpostaládájába a karácsonyi kívánságlistát.

A vendéglátó egységekben is számos karácsonyi különlegesség kapható: a kínálat a sült gesztenyétől és mandulától kezdve a forralt boron át egészen a fűszeres puncsig terjed. A mályvacukor sütögetése tábortűznél szintén kihagyhatatlan élmény.

Filippo és az egész Familypark-csapat várja érkezésetek!

*Az időjárási viszonyoktól függően olyan sok attrakciót helyezünk üzembe, amennyit csak lehet.

11.00-20.00 óráig

Beengedés/kassza 18.00 óráig

Részletek

soproni advent

Advent Sopronban és környékén 2018-ban is! Hagyja, hogy az ünnep fényei elvarázsolják fényárban úszó Várkerületen és  a meghitt karácsonyi vásáron szállodánktól mindössze 5 perces távvolságra.

Részletek