Soproni események

Események, rendezvények, programok SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Hogy tartalmasan és élménydúsan tölthesse soproni tartózkodását.

Aktívan és egészségesen Sopronban és környékén

Részletek

2018 Sopron és környéke éves eseménynaptár

Részletek

Húsvéti barlangtárogató

2018. március 31., szombat 10:00 - 2018. április 01. 16:00
Fertőrákosi Barlangszínház
Családi nap
Kirakodó vásár, helyben sült finomságok és családi programok várják a látogatókat húsvét hétvégéjén a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház területén!

Részletek

A FERTŐRÁKOSI BARLANGSZÍNHÁZ 2018-as programja

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2018. évi kulturális programkínálatában 17 remek produkciót, műfajok változatos sokaságát, 28 időpontban mutatja be. Az előadásokra szállóvendégeink részére jegyek igényelhetőek az info@hotelsopron.hu e-mail címen keresztül.

Részletek

Márciusi programok

Részletek

Punnany Massif koncert

19.30 - Kapunyitás

20.00 - Bemelegítés Dj Jokóval

22.00 - PUNNANY MASSIF

00.00 - After Dj Jokóval

Jegyár: elővételben: 4500 Ft. Helyszínen: 5000 Ft. Afterjegy 00.00-tól:1000 Ft. A koncertre vásárolt jegyek az after partyra is érvényesek!

Részletek

Húsvéti játszóház a Macskakőben

Óvodás és kisiskolás gyerekeket, gyerekes családokat várunk húsvéti játszóházunkba a Macskakő Gyermekmúzeumba március 24-én, vasárnap délelőtt. Az udvaron  ügyességi játékokkal készülünk: tojásgurítást, tojásröptetést lehet kipróbálni,  a foglalkoztató teremben pedig

kézműveskedvünk: készülhet ajtódísz tojástartóból, bárányka papírból, de lesz színező és tojáspuzzle is.

Időpont: 2018. március 24-én, vasárnap 10.30-12.30-ig

Helyszín: Macskakő Gyermekmúzeum (Sopron, Szent György u. 12.)

Belépőjegyek: 500 Ft / gyermek, felnőtt

Családi jegy: 1500 Ft (2 felnőtt, 2 gyermek), gyermekeknek 3 év alatt ingyenes a belépés.

Részletek

Újdonságok a Tűztoronyban

Látogassanak el a soproni Tűztoronyba, ahol az idei évet két újdonság bevezetésével indítják! A mobil tárlatvezetés segítségével a látogatók a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás által szintenként érdekes információt kapnak Sopron város fejlődéséről és a Tűztorony építéséről, fejlődéséről a különböző korokban, a koronázó sas történetéről, a toronyőrök munkájáról.

A második újdonság az 1676-os nagy Soproni Tűzvészt mutatja be, amelynek illusztrációját a legfelső szinten tekinthetik meg a látogatók. Azon a szinten, ahová eddig még látogató nem juthatott el.

Részletek

Barokk kérdés

2018. március 25., vasárnap 19 óra, Marionettszínház

Szinte kimeríthetetlen téma, hogy egy-egy művet hogyan és min kell megszólaltatni, és minél korábban született az adott mű, annál több kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. Az a kérdés azonban már eldőlt, hogy a zeneszerzők műveiből nem csak egyetlen hiteles tolmácsolás létezik. A historikus előadói gyakorlat nemzetközileg is elismert tekintélyei, Simon Standage hegedűművész, az Esterházy-kastélyban rendszeresen fellépő Vashegyi György és az általa alapított Orfeo Zenekar korabeli hangszereken szólaltatják meg a három barokk nagymester, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel és Antonio Vivaldi ismert műveit.

Részletek