Soproni események

Események, rendezvények, programok SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Hogy tartalmasan és élménydúsan tölthesse soproni tartózkodását.

A HÁROM MUSKÉTÁS avagy Tavaszköszöntő sörvacsora a ZAKAnT Étteremben 

 

Időpont: 2023.03.18. 19:00

Tartsatok velünk március 18-án egy igazi tavaszköszöntő sörvacsorára, ahol megismerhetitek a KROIS Brewery (Mühl Erik és Németh Gábor) és a Szentkői Craft Beer (Kovács Gergely) sörfőzdék páratlan italait, ötvözve séfünk, Csomós András különleges menüsorával.

Az est folyamán különleges söröket kóstolunk, betekintést nyerhetünk a sörfőzés titkaiba, kipróbáljuk hogyan passzolnak egyes ételek egy-egy különleges ízvilágú sörhöz. Vagyis eszünk, iszunk, mulatunk!!


A menüsor ára: 13.500Ft +10%szervízdíj /fő!

Az ár tartalmaz 6 fogás mellé, fogásonként 1 dl sört illetve 19.00-22.00 óra között korlátlan vízfogyasztást.


A fogások külön-külön nem rendelhetők!

A menüváltozás jogát fenntartjuk.
Asztalfoglalás: (99) 512 261

 

Ismerős Arcok koncert 

Időpont: 2023.03.31. 21:00

Az Ismerős Arcok zenekar az erdélyi turnét követően Nyugat-Magyarországon, Sopronban lép fel.

A Hűség Városában egy hamisítatlan klubkoncerttel várunk mindenkit!

➽ HELYSZÍN: Hangár Music Garden Sopron // Vándor Sándor utca. 5.

➽ JEGYEK: Elővételben 4500 Ft,-
A koncert napján 5000 Ft,-

➽ JEGYÉRTÉKESÍTÉS
Papír alapon: VOLT Café (Deák tér)
Online: https://www.tixa.hu/ismeros-arcok-hangar-2023

Miért nem marad reggelire?-vígjáték

Időpont: 2023.04.01. 19:00

Ray Cooney - Gene Stone - vígjáték

A játék egy idősödő férfi, George és egy fiatal nő, Louise lassan kibontakozó szerelméről szól, amelynek nyitóképeként a férfi magányos mindennapjaiba pillantunk bele. A fölötte lévő lakásba azonban egy fiatalokból álló, zajos társaság költözik, s egy este veszekedés hangjai szűrődnek le hozzá, majd nem sokkal később megjelenik a férfinél egy lány. A hívatlan vendég ráadásul egy várandós kismama. Ebben a szituációban veszi kezdetét a két különböző generációhoz tartozó ember konfliktusokkal terhes ismerkedése: előbb mindketten szabadulni igyekeznek a másiktól, majd elindul egy eredetileg szinte kizártnak tartott közeledési folyamat kettejük között. A darab fordulópontján aztán a baba is világra jön… Ray Cooney, A miniszter félrelép és a Páratlan páros szerzője ezúttal is garancia a nevetés és az elgondolkodás egymást nem kizáró élvezetére. 

Elérhetőség: +3699517500

 

Aktívan és egészségesen Sopronban és környékén

Részletek

Kisvonatos városnézés

A városnéző program során a következő helyeket keressük fel: Lőverek, Várkerület, Tűztorony, Széchenyi tér, Deák tér. Útközben a vendégek tájékoztatót kapnak Sopronról, a poncihterekről és a híres soproni borról. Időtartam: 1 óra

Bővebb információ szállodánk recepcióján kérhető

Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassák az erdei ökoszisztéma értékeit. 

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató vadaspark oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A látogatóközpont tükrözi a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jelmondatát: “Oktatással a természet oldalán”.

A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.
GPS: 47.64978, 16.52695

Újdonságok a Tűztoronyban

Látogassanak el a soproni Tűztoronyba, ahol az idei évet két újdonság bevezetésével indítják! A mobil tárlatvezetés segítségével a látogatók a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás által szintenként érdekes információt kapnak Sopron város fejlődéséről és a Tűztorony építéséről, fejlődéséről a különböző korokban, a koronázó sas történetéről, a toronyőrök munkájáról.

A második újdonság az 1676-os nagy Soproni Tűzvészt mutatja be, amelynek illusztrációját a legfelső szinten tekinthetik meg a látogatók. Azon a szinten, ahová eddig még látogató nem juthatott el.

Részletek

Crazy Garage Sopron

Ismerje meg Sopron egyedülálló szabaduló szobáját a Crazy Garage-t, mely egy kreatív problémamegoldást igénylő csapatjáték, melyben az egyes csapattagoknak és a csapat egészének is szüksége van a kreatív agyféltekre. Leginkább a számítógépek és az okos telefonok világából ismert logikai kalandjátékokhoz hasonlítható, ahol egy adott cél érdekében, 60 perc alatt kell teljesítenünk a küldetést, különféle feladatok, ötletes szerkezetek és tárgyak segítségével. A feladatok teljesítéséhez nincs szükség lexikális tudásra, mindössze kreativitásra és csapatmunkára!

https://sopron.crazygarage.hu/