Soproni események

Események, rendezvények, programok SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Borok utcája Hegykőn

Borok utcája a Széchenyi Ödön parkban Hegykőn, a Soproni Borvidék legjobb pincészeteivel! 

2022.augusztus 18. és 20. között remek soproni borokkal, finom ételekkel és és zenei programokkal várjuk az érdeklődést Hegykőn, a Borok utcájában, a Széchenyi Ödön parkban (Nyárfa sor). 

  • Időpont: 2022.08.18. 16:00
  • Elérhetőség: Hegykő, Széchenyi Ödön Park 
  • GPS: 47.621490 / 16.795284

Kenutúra a Fertő nádasában

A nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak szinte zavartalan élővilágát mutatjuk be a Fertő nyugati oldalán. 

 

Homoki Pajtafesztivál

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 3 napos nyári fesztiválunkra, melyre koncertekkel, táncházzal kézműves foglalkozással, vásárral, búcsúi bállal, ünnepi szentmisével és agapéval készülünk. 

Lovaskocsikázás madárlessel és kóstolóval a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban 

Lovaskocsis túránk során megismerhetik a Fertő-táj kultúráját, természeti kincseit, és mindeközben megkóstolhatják kiváló italait és finomságait, gyerekeknek-Önöknek-külön ajánlom, mert háziállattokat is simogattok. 

 

Tízforrás Fesztivál

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják közönségüket a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválja.

 

Hogy tartalmasan és élménydúsan tölthesse soproni tartózkodását.

Aktívan és egészségesen Sopronban és környékén

Részletek

Kisvonatos városnézés

A városnéző program során a következő helyeket keressük fel: Lőverek, Várkerület, Tűztorony, Széchenyi tér, Deák tér. Útközben a vendégek tájékoztatót kapnak Sopronról, a poncihterekről és a híres soproni borról. Időtartam: 1 óra

Bővebb információ szállodánk recepcióján kérhető

Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassák az erdei ökoszisztéma értékeit. 

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató vadaspark oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A látogatóközpont tükrözi a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jelmondatát: “Oktatással a természet oldalán”.

A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.
GPS: 47.64978, 16.52695

Újdonságok a Tűztoronyban

Látogassanak el a soproni Tűztoronyba, ahol az idei évet két újdonság bevezetésével indítják! A mobil tárlatvezetés segítségével a látogatók a mobiltelefonjukra letöltött alkalmazás által szintenként érdekes információt kapnak Sopron város fejlődéséről és a Tűztorony építéséről, fejlődéséről a különböző korokban, a koronázó sas történetéről, a toronyőrök munkájáról.

A második újdonság az 1676-os nagy Soproni Tűzvészt mutatja be, amelynek illusztrációját a legfelső szinten tekinthetik meg a látogatók. Azon a szinten, ahová eddig még látogató nem juthatott el.

Részletek

Crazy Garage Sopron

Ismerje meg Sopron egyedülálló szabaduló szobáját a Crazy Garage-t, mely egy kreatív problémamegoldást igénylő csapatjáték, melyben az egyes csapattagoknak és a csapat egészének is szüksége van a kreatív agyféltekre. Leginkább a számítógépek és az okos telefonok világából ismert logikai kalandjátékokhoz hasonlítható, ahol egy adott cél érdekében, 60 perc alatt kell teljesítenünk a küldetést, különféle feladatok, ötletes szerkezetek és tárgyak segítségével. A feladatok teljesítéséhez nincs szükség lexikális tudásra, mindössze kreativitásra és csapatmunkára!

https://sopron.crazygarage.hu/