A világ legrégebbi állatkertje Schönbrunnban


A bécsi Schönbrunni állatkert a világ legrégebbi állatkertje, és már négyszer nyerte el
az Európa legjobb állatkertje címet.

A pandabébi, a kis elefánt és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide.


1752 nyarán I. Ferenc német-római császár, más néven Lotaringiai Ferenc István, Mária Terézia férje első alkalommal vezette körbe nemes vendégeit a Schönbrunni kastély újonnan megépített állatkertjében.

Már 1906-ban szenzációs esemény történt Schönbrunnban. A világon elsőként született itt Bécsben emberi tartásban nevelt afrikai elefánt. 2007-ben újabb világpremier következett: Elsőként Schönbrunnban jött a világra egy állatkertben, természetes úton fogant pandabébi, mely a Fu Long nevet kapta. 2010 augusztusában megszületett a második medvebocs, 2013 augusztusában pedig a harmadik. 2013-ban az elefántoknál is újra volt szaporulat.

A Schönbrunni állatkert a világ egyik legmodernebb és legjobb állatkertjének számít. Az állatok kifutója különösen nagy területtel rendelkeznek és a természethez közel találhatóak. Több mint 500 állatfaj él itt, a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig. Különleges látnivalók az esőerdőház, a nagy Dél-Amerika terület és az ORANG.erie, mely bécsi orángutánok új otthona. 2010 elején megnyitották a Naturerlebnispfad nevű tanösvényt. 2014 májusa óta újra találkozhatunk jegesmedvékkel az állatkertben: Az új részleg, a "Franz-Josef-Land” 1700 m² alapterületű, így elegendő helyet biztosít a fehér óriásoknak a tombolásra. Most először merülés közben is megfigyelhetjük a medvéket. Az állatkert minden évben újabb tágas létesítményekkel és állatotthonokkal bővül. Történelmi bája azonban mégis megmarad.

Speciális vezetések és workshopok során bővíthetjük tudásunkat az állatvilágról. Közvetlenül az állatkert mellett található a Sivatagi ház, melyben a Föld legszárazabb vidékeinek növény- és állatvilágát fedezhetjük fel.

Forrás: www.wien.info

kiskep
fokep

2023. 02. 09 - 2023. 12. 23

Szórakozás és kikapcsolódás BÉCSBEN

Fedezze fel a Császárvárost! Utazzon vonattal kényelmesen, gyorsan és kötöttségek nélkül!

Megtekintés