Új attrakciók a Family Parkban


Ausztria legnagyobb szabadidőparkja minden évben előrukkol valami újdonsággal,
az idei évben is több újdonság vár felfedezésre.

 

Izgalmas programok az egész családnak határon innen és túl belépővel a Familyparkba.
 

Mesenyár határon innen és túl


Halloween a Familyparkban

2019-ben a Familypark halloweeni rendezvénysorozata a mexikói halottak napja – az egyik legfontosabb mexikói ünnepnap – jegyében telik. A parkot ezeken a napokon színes ruhába bújt felnőttek és gyermekek népesítik be, akik arcukra halálfejet festetnek, táncolnak, énekelnek és ünnepelve emlékeznek az elhunytakra. Filippo is mindenkit arra buzdít, hogy látogasson el a Familyparkba és élje át ezt a különleges élményt.
A 14 hektáros park halloween idején is egyedülálló légkörrel és dekorációval várja a vendégeket, emellett változatos programok széles választéka szórakoztatja a látogatókat egészen késő estig. Egy délutáni gyermekműsor, valamint egy fenomenális esti showműsor gondoskodik a borzongásról és a vidám kikapcsolódásról. A vendégek természetesen használhatják a szabadidőpark különféle attrakcióit is. Egészen különleges élmény, amikor holdfénynél száguldhatunk a mélybe a hullámvasúton vagy csontvázak és egyéb hátborzongató lények között kanyaroghatunk a Traktorvasúton. Túlzott félelemre azonban semmi ok: a dekoráció kialakításánál gondoltunk a gyermekekre is, így a park kisebbekkel is látogatható. A hangulathoz illő, gyermekbarát jelmezbe öltözött vendégeket természetesen sok szeretettel várjuk.

Tipp!
Október 31-én ellátogatnak hozzánk a Vöröskereszt "vámpírjai". Mindenki, aki 2018. október 31-én, 11.00 és 18.00 óra között vért ad, ingyen léphet be a szabadidőparkba.

Fontos: a véradóknak jól kell beszélniük németül, hogy ki tudják tölteni a beleegyező nyomtatványt, valamint megértsék az információs kiadványt és az orvosi útmutatásokat, kérdéseket. Enélkül nem lehet vért adni.

Részletek

Új attrakciók a jubileumi 2018-as évben

A 2018-as évben 50. születésnapját ünneplő Familypark ismét újdonságokkal várja látogatóit!

 

A parasztudvar témapark mellett egy teljesen új, idilli hegyi falucskát fedezhetsz fel, melynek neve Almjodler. A két 8 méter magas torony valódi rettegést nyújt minden látogatónak. A szabadesés közben még a legbátrabbak is garantáltan kiabálni fognak!

Az élményvár és meseerdő között a nosztalgikus mesevászon ragyogtatja fel kicsik és nagyok szemeit is. Ülj fel egy unikornisra, hattyúra vagy gondolára. Élmény az egész családnak!

2017 új attrakciói

2017-ben több új, kihagyhatatlan élmény várja a látogatókat a Falusi gazdaság tematikus részlegen.

Kakasvadászat (Gockeljagd)

Egy óriási kakast meglovagolva vágtathatunk el a menő motorkerékpáron ülő hóbortos nagymama mellett, keresztül a traktorgarázsként szolgáló pajtán és a riadt, tollas jószágokkal teli tyúkólon. Különleges élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Erdei expressz (Waldexpress)

"Beszállás!" - szól az felhívás a XIX. századi stílusú pályaudvaron. Az Erdei expresszen ülve vidám erdei állatokat figyelhettek meg, és találkozhattok egy erdésszel és egy halásszal is. Nosztalgikus utazás az ismeretlenbe: különleges családi kirándulás erdőn és mezőn át.

Ezenkívül új mászórészlegek is kialakításra kerülnek. Igazán különleges élményeket ígér például a Kecskelépcső (Ziegensteg) Mizzi néni állatsimogatójánál. A 2016-ban kialakított 8 méter magas sziklaösvénynek köszönhetően az itt élő állatok valósággal kőszáli kecskének érezhetik magukat. Idén a látogatók is kapnak egy párhuzamosan futó ösvényt, amelyen követhetik és megetethetik a kecskéket. Ráadásul nagyszerű kilátásban is részesülnek.

A Kalandsziget (Abenteuerinsel) tematikus részlegen található Halálfejes torony (Totenkopfturm) izgalmas kalandokkal várja a kis kalózokat, akik akár 8 méter magasra is felmászhatnak, hogy aztán megvédjék a tornyukat a betolakodókkal szemben

A parkról

A Fertőmelléki-dombság (Ruster Hügelland) szívében, a Fertő tótól és Rust városától mindössze néhány kilométernyire, Soprontól 15 kilométerre található Familypark 145 000 négyzetméteren kínál önfeledt kikapcsolódást minden korosztálynak.

A park mind a négy tematikus részlegén, az Élményvárban, a Meseerdőben, a Falusi gazdaságban és a Kalandszigeten is változatos és szórakoztató időtöltés vár a vendégekre Filippó, a kandúr – a park mindig vidám kabalafigurájának – társaságában.

A 26 pörgő, forgó és mozgó játékok mellett a Familypark számtalan további kalandot is kínál, többek között élmény- és vízi játszótér, mászókák és kötélpark, zenés színház és érdekes csináld magad foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Familypark azonban nemcsak az átélt kalandok és a különleges játékok terén egyedülálló. A kalandparknak otthont adó parkerdő is önmagáért beszél: színes virágágyások és patakocskák, valamint formára nyírt sövények és fák gondoskodnak az idilli hangulatról.

A Familypark sokkal több mint egy egyszerű kalandpark különféle játékokkal. A látogatók egy a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott fantáziavilágba merülhetnek el. Egy ideális kirándulóhely a Fertő tó közvetlen közelében, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezhetik magukat.

További információ, árak

Aki a falusi gazdaság tematikus részlegén felmászik a Varjúfészekbe, az egy 40 méter hosszú csúszdán juthat vissza a földre. A közvetlenül a tóparton található Békafogat körhintán pedig a Familypark legfiatalabb vendégei tehetnek néhány kört „békaháton", a szüleik vagy nagyszüleik kíséretében.

A korábbi év fejlesztése: Leonardo da Vinci repülőgépe a Family Parkban

A 145 ezer négyzetméteren fekvő park legújabb látványossága a reneszánsz korba repíti a látogatókat. A mediterrán növényzettel és akvadukttal autentikussá tett Piazza da Vincin nem csak sétálni lehet, a mester repülőgépét ki is lehet próbálni. A Leonardo repülőszerkezetét formázó, 12 egyszemélyes ülést magában foglaló és körben forgó gondolatartó 22 méteres magasságba lendíti utasait, mielőtt újra a mélybe emelkedik. A gondolákat oldalirányban az utasok saját maguk irányíthatják, bátorságuktól függően akár át is pördülhetnek. A mester többi találmánya, például a fából készült daru és a kanalas kotrógép modell formájában csodálható meg a korhűen kialakított téren.

A hazai látogatók által előszeretettel látogatott, s az idei évben október végéig üzemelőpark látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók, élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget várja különböző típusú játékokkal a vendégeket. 2014-ben áprilistól november elejéig a látogatószám elérte a 496 ezer főt, 18.500 éves bérletet állítottak ki.

Forrás: turizmus.com