Fertőrákosi kirándulás kisvonattal


A Fertőrákost bemutató kisvonatos kirándulóprogram átfogó képet nyújt Fertőrákos felfedezéséhez és vidám élmény nyújt minden résztvevő számára.


Fertőrákos Soprontól 7 kilométerre, a Fertő partján fekszik.Természeti és történelmi emlékeiért turisták tízezrei keresik fel évről évre.

A falu sok érdekességet kínál az idelátogató vendégek számára.

A település leghíresebb látnivalója a római kori kőfejtő. Az itt bányászott lajtamészkő még napjainkban is őrzi a Pannon-beltenger állatainak és növényeinek lenyomatát. A faluközpontban álló püspöki kastélyban működött az ország első üvegfestő műhelye. A pellengér az eredeti helyén maradt fenn. Napjainkban is az egykori piactéren látható. A középkori városfalak által határolt településmag műemlékvédelem alatt áll. A Fertő tó nemcsak különleges természeti viszonyai miatt világhírű, hanem növény- és állatvilága is egyedülálló az egész Földön. A tó egyetlen magyarországi üdülőtelepét Fertőrákosról lehet megközelíteni. A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén működő állatsimogatóban megismerhetjük az ősi magyar állatokat.

A Fertőrákost bemutató kirándulóprogram átfogó képet nyújt Fertőrákos felfedezéséhez.

A program során elhangzó tájékoztató a következő nevezetességeket mutatja be:

Fertőrákosi Kőfejtő

városfalak

templom

pellengér

püspöki kastély

iskola

az egykori és a mai Fertőrákos

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-tó

A program Fertő-tavi sétahajózással bővíthető.

Aktuális plakát 1 órás programhoz

További információ, jegyárak és helyfoglalás