Esterházy emlékek


Fedezze fel az Esterházy család örökségét határon innen és túl.

Látogasson el Kismarton, Fertőd és Lakompak kastélyaiba, Fraknó várába
vagy csodálja meg Szt. Margitbánya kőfejtőjének nyári előadásait.


Az Esterházyak kincsei és történelme kiállítás az eisendtadti Esterházy kastélyban.

November 15-től az újonnan megnyílt Bibliothecana Esterházyana történelmi gyüjteményével kiegészülve egy kombinált tárlatvezetés keretében először kerül bemutatásra három kastély kiállítás legjava.

Vegyen részt a kombinált tárlatvezetésen, hogy a legátfogóbb képet kaphassa kedvezményese áron a következő három kiállításról:
 

"Habent sua fata libelli"-című kamarakiállítás a Bibliotheca Esterhazyana legértékesebb köteteiből, a világhíres hercegi könyvtár kalandos 300 évének megismerésével

Betekintés az "Esterházy-kastély fénypontjai" c. kiállítás legszebb termeibe a híres Haydn Terem és a hercegi ezüst étkészlet megtekintésével

Betekintés a kedvelt "Hercegnőî lakosztályok" c. kiállítás termeibe, ahol a kiállított relikviákon keresztül megismerkedhetünk az egykori Esterházy hercegnők és hercegnék nem mindennapos életével.

Mindennapok Fraknó várában:

A barokk időkben a fiatal hercegeket az írásuk alapján ítélték meg. A diákok az interaktív vezetés keretében átélhetik mindazt, amit az udvarban annak idején tudni illett: miként kell madártollal írni, milyen gyógynövények találhatók a várkonyhában és nem utolsó sorban testközelből vizsgálhatnak meg egy korabeli páncélt is.

Időtartam: kb. 90 perc
Ajánlott korosztály: 6-tól 12 éves korig
Tantárgy: történelem

A gyermekek a foglalkozáson magyar nyelvű vezetőjükkel önállóan, szülei nélkül is részt vehetnek. A foglalkozás során aztán saját maguk készítik el emlékeiket kalandos várlátogatásukról.

Bővebb információ Fraknó váráról, a kőfejtőről, Kismarton és Lakopmak Kastályairól, kiállításokról és tárlatvezetésekről.

Információ