A bécsi Práter legizgalmasabb játékai


A bécsi Práter modern élményvilág, amelyben több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást:
többek között az óriáskerék, egy 117 méter magas láncos körhinta, valamint egy beltéri hullámvasút.


A Práter minden bizonnyal legismertebb attrakciója a bécsi óriáskerék. Ez 1897 óta emeli a levegőbe utasait. 2008-ban újjá alakították az óriáskerék körüli teret, a Riesenradplatzot. A Práter vidámparkjának, a Wurstelpraternek a bejárata nosztalgikus élményvilággá alakult át, amely az 1900-as évek egykori Práterét kelti életre.

Aki viszont jobban szereti a sebességet, azt nehéz döntés elé állítja a bő választék: A Turbo Boost és a Bungee Jump, az Ejektion Seat, a Skyfall és a Space Shot egyaránt az extrém sebesség kábulatával kecsegtet. A 117 méter magas láncos körhinta pedig, a Práter torony óránként 60 kilométeres sebességgel pörgeti meg a levegőben a látogatókat, akik álomszép kilátásban gyönyörködhetnek a város felett. Az ifjabb korosztálynak nyitották meg az Eisberget (jéghegy), amely interaktív utazásra viszi látogatóit a jegesmedvék, pingvinek és társaik világába. A vad Octopus (polip) pedig 18 méter magasságba katapultálja "utasait". A Schwarze Mamba (fekete mamba) 80 km/h sebességgel pörgeti meg utasait a levegőben. A Hotel Psycho szellemvasúton garantált a libabőrös borzongás. A talán legnagyobb adrenalin löketet mégis a Darkride Insider beltéri hullámvasút biztosítja. Forró napokon pedig az Aqua Gaudi vízi vidámparkban lelhetünk hűsülésre.

Több autodróm, gokart pálya, trampolin, egy repülő szőnyeg, egy nevetőkabinet és egy labirintus, több barlangvasút, játéktermek, a Blumenrad (virágkerék), egy minigolf pálya, céllövöldék, hinták és csúszdák gondoskodnak még több szórakozási lehetőségről.

A szabadesés mámorát kínálja a WIND-O-BONA: A beltéri skydiving szélcsatornában 280 km/h-ig terjedő szélsebességek szimulálják az ejtőernyős ugrást 4000 m magasságból. Alsó korhatár: 8 év, a kezdőcsomag ára 49 €. Információk: www.windobona.at

Páratlan élmény az adrenalin-barátok számára

2016-ban augusztus végén a világ legnagyobb hordozható hullámvasútja teszi tiszteletét a Práterben: az Olympia Looping az öt (!) hurkot képező vágányával idegbizsergető élményben részesíti utasait. A kocsik a 100 km/h-t is elérő sebességgel száguldanak a 1.250 méter hosszú, és helyenként 32,5 méter magas pályán. Ilyenkor az utasokra ható gyorsulási erő elérheti az 5,2 G-t (ami a saját testsúly 5,2-szeresének felel meg).

Nyugalmasabban ismerhetjük meg a Prátert, ha a liliputi vasúton utazunk. A Práter Múzeum visszarepít bennünket a múltba, a Planetárium pedig a csillagok birodalmába.

A Prátertől csak egy ugrásnyira található a ViennaFlight, Ausztria jelenleg egyetlen Airbus szimulátora. Itt Ön az A320 típusú repülőgép pilótafülkéjének eredethű másolatában, valódi pilóta kíséretében kerekedhet fel egy az Ön által kiválasztott, exkluzív repülőútra. Ezen kívül a ViennaFlight flottájában megtalálható egy Boeing 737 NG szimulátor is. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Forrás: www.wien.info

kiskep
fokep

2023. 02. 09 - 2023. 12. 23

Szórakozás és kikapcsolódás BÉCSBEN

Fedezze fel a Császárvárost! Utazzon vonattal kényelmesen, gyorsan és kötöttségek nélkül!

Megtekintés