Barlangszínház programok 2018


A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2018. évi kulturális programkínálatában
17 remek produkciót, műfajok változatos sokaságát, 28 időpontban mutatja be.

 

A Kőfejtő témaparkot az előadásoktól függetlenül is érdemes felkeresni,
hiszen lajtamészkő és őslénytani bemutatóval várják a kirándulókat.


A Fertőrákosi kőfejtő, témapark a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit mutatja be.

A kőfejtő felszínén vezető Sziklai benge Tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertőmelléki-dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be. A kilátópontokon kialakított tematikus bemutatóhelyek segítségével megismerheti a fontosabb élőhelyeket, az ösvény mellett előforduló védett növény- és állatfajokat, a jelenlegi és a múltbeli tájhasználatot. A kőfejtő belső területe (barlang) egy többfunkciós, az ember és a természet formálta barlangszerű tér, amely egy nem szokványos kiállító- és játszóhelyet rejt.

Prospektus

A barlangbelsőben kialakított színháztér 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, föld alatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik.

Programok a 2018-as évadra

A Fertőrákosi Barlangszínházban 2018 nyarán is változatos program várja a közönséget. A szezon az Experidance produkció Hamupipőke feldolgozásával a Cinderella musicallel indul, amit a kubai Mandekan Cubano Grouppal együtt Magyarországon fellépő Richard Bona koncertje követ majd. Azt követően egy másik zenei ikon Billy Cobham  látogat el hazánba, majd újra az Experidance veszi át a színpadot az egyik legnagyobb sikerprodukciójával a Román Sándor koreográfiájával készült Nagyidai cigányok című előadással. A júniust egy magyar táncelőadás a Nyári tánc virágporban zárja.

A július a musical jegyében indul Feke Pál koncertjével, amit a Győri és a Szegedi Nemzetiszínház kooprodukciója a Sevillai borbély követ. Július közepén Magyarországon először lesz látható Jiri Menzel új rendezése a Falstaff a Kassai Állami Opera előadásában. A júliust 8 előadással nemzetközi és magyar musical sztárokkal zárja a SinSingSing musical gála.

Augusztusban a Kölcsönlakás és a Hatan pizsamában vígjátékokkal érkezik a Játékszín sztárszerepsoztással, majd Kálmán Imre A chicagói hercegnő című operettjét láthatjuk a Budapesti Operettszínház tolmácsolásában. Augusztus közepén búcsúzik az Experidance az új Sissi előadásával A királyné, a gróf és a cigánylány című előadásával, majd két német nyelvű előadás az Eine Nacht in Venedig másnévn az Egy éj Velencében című operett és a Csárdáskirálynő lesz látható a Soproni Petőfi Színház előadásában. A szezont ezúttal Demjén Ferenc és Charlie közös koncertje zárja Fertőrákoson.

 

 

Német nyelvű előadások:

Emmerich Kálmán - Csárdás királynő 2018.09.7-8-9 20:00

Johann Strauss - Egy éj Velencében 2018.08.24-25-26-31
 

A 2018-AS ÉV PROGRAMTÁBLÁJA

2018-AS NÉMET NYELVŰ PROGRAMELŐZETES

Bővebb információ