Barlangszínház programok 2019


A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2019. évi kulturális programkínálatában
25 remek produkciót, műfajok változatos sokaságát, 31 időpontban mutatja be.

 

A Kőfejtő témaparkot az előadásoktól függetlenül is érdemes felkeresni,
hiszen lajtamészkő és őslénytani bemutatóval várják a kirándulókat.


A Fertőrákosi kőfejtő, témapark a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit mutatja be.

A kőfejtő felszínén vezető Sziklai benge Tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertőmelléki-dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be. A kilátópontokon kialakított tematikus bemutatóhelyek segítségével megismerheti a fontosabb élőhelyeket, az ösvény mellett előforduló védett növény- és állatfajokat, a jelenlegi és a múltbeli tájhasználatot. A kőfejtő belső területe (barlang) egy többfunkciós, az ember és a természet formálta barlangszerű tér, amely egy nem szokványos kiállító- és játszóhelyet rejt.

Prospektus

A barlangbelsőben kialakított színháztér 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, föld alatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik.

Programok a 2018-as évadra

A Barlangszínházban tavasztól őszig, tehát egész nyáron át nagyszabású produkciók – opera, operett, musical, táncszínház – kerülnek bemutatásra. A magyar színházi és zenei élet kiváló szereplői mellett évről évre világhírű művészek is fellépnek, kihagyhatatlan élményt nyújtva a Barlangszínház nézőinek.

A Fertőrákosi Barlangszínházban 2019 nyarán is változatos program várja a közönséget. A szezon a Liszt: Szerelmi álmok – ötórai hangoló előadásával indul, amit a Revans előadás követ majd, ami az ExperiDance Production tánckomédiája Lúdas Matyi történetéről szól. Azt követően Ella Fitzgerald népszerű slágereit hallhatjuk Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra előadásában, majd koncertek sorait nézhetjük meg: először az Incognitot, majd az Amadina 35, utána pedig a NIK WEST BAND, DENNIS CHAMBERS & TOMMY CAMPBELL hallhatjuk. A következő előadás Az Orosz Nemzeti Balett táncjátéka lesz, majd a hónapot a Csík zenekar koncert zárja.

A július az opera jegyében indul a Kassai Állami Opera előadásával, amit a Mozart: Figaro házassága követ. Július közepén a "Barlangoló" koncert folytatódik a soproni szimfonikusok kamarazenekarával (SCHUBERT: „HEURIGER” KVARTETT - ÖTÓRAI HANGOLÓ). A július utolsó hétvégéjén egy musical lesz látható a Soproni Petőfi Színház előadásában (DÉS – NEMES: VALAHOL EURÓPÁBAN).

Az augusztus rögtön egy fergeteges stand up show-al kezdődik, Aranyosi Péter és Badár Sándor előadásával, amit a Budapest Bár koncert követ. Augusztus közepén meghallgathatjuk a 100 Tagú Cigányzenekar nagykoncertjét, 2 időpontban is. Majd augusztus 16-17-18-án ismét megnézhetjük a Soproni Petőfi Színház előadásában a Dés - Nemes: Valahol Európában című előadást. A szezont ezúttal Zorán koncertje zárja Fertőrákoson.

 

A 2019-eS ÉV PROGRAMTÁBLÁJA