Romantika? Társasági élet? Gasztro kaland? ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró!

Ha Sopronban járunk tudjuk hol lesz az a fix hely ahol megszállunk, és hódolunk a gasztronómiának.

A ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró egy mindenki számára elérhető stílusos hely, ahol olyan élményben részesülhet a vendég, mint sehol máshol! Főszezonban medencére nyitott, télen, egy hatalmas üveg elválasztóval körbezárt étterem, mely közvetlen kapcsolatban van a Hotel Sopron négycsillagos szállodával. Az étterem fekvése fantasztikus, magaslati elhelyezkedéséből adódóan a városközpontra nyílik bámulatos kilátás. S bár a Hotel Sopron létesítménye egy domb tetején található mégis közel esik a város szívéhez.

 Hotel Sopron - Blog - Zakant

A hely képeslapra illő panorámával rendelkezik. Remek látvány tárul elénk: láthatjuk a város szimbólumát a Tűztornyot, valamint számos templomot és épületet, melyek a 13. és 18. század között épültek. S mind ezen csodás középkori és reneszánsz épületek körében kétségtelen öröm látni a város ékkövét, a barokk művészetet is.

Az étterem konyhája a maga nemében páratlan: nagyszerűen összeállított A' la carte kínálat változatos ízekkel, amelyek az évszaknak megfelelően változnak. Bátran használják a helyi és nemzetközi konyhát, a hagyományos gasztronómiát modern technikával ötvözve, meglepő ízekkel és formavilággal rukkolnak rendszeresen elő. A csodás illat, remek ízek, esztétikus tálalás mellé remek zene társul. Teljes a harmónia!  Az étterem különleges bor kínálattal rendelkezik, neves helyi borokkal (hisz ne felejtsük el, hogy Sopron városa kiváló fehér és vörös borokat termel: a leggyakrabban használt szőlők a Kékfrankos a vörösborhoz és a Tramini (Gewürztraminer) a fehérborhoz) és ezen a környéken nemigen fellelhető nemzetközi borválogatással.  

Hotel Sopron - Blog - Zakant

A várakozásokat bőven felülmúlja az étterem hangulata is. Télen az ízlésesen berendezett, gyönyörű belső kert csodálatos természetes fénnyel árasztja el az éttermet, s hozzá kellemes háttérzene társul, mely az öt földrész hangjaival örvendezteti meg a füleket. Nyáron a medencére és a kertre nyílik, kellemesen beilleszkedve a szabadidős területbe. Ugye el tudjuk képzelni, hogy egy forró nyári napon, baráti vagy családi társaságban, a medencére tekintve hűsölünk a kellemes teraszon ízletes koktélokat fogyasztva?

Ideális helyszín családi, baráti összejövetelekre, kis létszámú esküvőkre, leány vagy legénybúcsúkra. Tökéletes helyszín megosztani örömünket szeretteinkkel, a számunkra kedvesekkel!

Az étteremben tartott üzleti találkozók, a partnerek vagy munkatársak között is, az utóbbi időben elfogadott és elterjedt gyakorlattá vált. A ZAKAnT-ban és annak kellemes környezetében felszolgált ételek segítenek nyugodtabb döntéseket hoznni a vállalat céljainak elérése érdekében. 

Hotel Sopron - Zakant - Étterem

A ZAKAnT étterem kétségtelenül egyedi, exkluzív. Érdemes akár napi vagy heti rendszerességgel, de legalább egy városlátogatás alkalmával felkeresni. Jó magam, ha Sopronban laknék, hetente látogatnám, de így is szerencsésnek érzem magam, hogy minden lehetőség adta alkalommal meglephetem magam a ZAKAnT adta gasztro kalanddal.

Összefoglalva a ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró a megtestesült érzékek harmóniája!

 

Szerző: Traveling Spirits