Pihentető aktív turizmus

 

Idei soproni látogatásunk alkalmával szerettük volna megismerni a kultúrán és belvároson túl, a méltán híres helyi természeti kincseket. Párommal előző évben a fő hangsúly a város építészetének, történelmének és kultúrájának megismerésére helyeztünk, így kézenfekvő volt számunkra, hogy a szállodából látható Soproni-hegységet is körbejárjuk és felfedezzük.

A város felett, szinte védőfalként végig húzódó dombság rengeteg lehetőséggel, túraútvonallal, aktívsport lehetőséggel, és elfogyhatatlannak érezhető friss levegővel biztosítja a nyugalmat és az aktivitást egyben. Túráinkra egy teljes napot szántunk. Az barátaink beszámolója alapján egy hét sem elég arra, hogy minden természeti szépséget meglátogassunk a környéken, így számunkra a legkézenfekvőbb megoldás az elektromos kerékpár és roller bérlése volt.

 

204302319_696654621141995_7689367949320207846_n.jpg

 

Érkezésünkkor szemet vetettünk a recepció mellett szépen sorban álló eszközökre, akkor eldöntöttük, velük járjuk be Sopront és környékét. A recepció személyzete készségesen segített a készülékek használatában, és hasznos információkkal láttak el minket. Párom ragaszkodott az elektromos kerékpárhoz, én viszont szerettem volna kipróbálni az elektromos roller nyújtotta új lehetőségeket. Teljesen újszerű élmény volt számomra az elektromos roller gyorsulása és sebessége. Az elején bizonytalannak éreztem magam az eszköz használata közben, viszont némi gyakorlás után természetessé vált az egyszerű kezelés. Bérléskor két tornazsákot kaptunk a recepcióstól, egyikben a hálózati töltők voltak, mellyel nagyon könnyedén bármely európai szabvány konnektorba bedugva gond nélkül lehet tölteni az eszközöket. A másik zsák kényelmes és biztonságos bukósisakot rejtett, melyet az eszközök használata közben kötelező viselni.


Úgy döntöttünk, hogy egészen bemerészkedünk a város magjába, ezzel kikerülve az autós forgalmat. A szállodától könnyen eljutottunk a belvárosig. A macskaköves utcákon, meglepően könnyen átsiklottunk, miközben a belváros egyedi és gyönyörű épületeiben gyönyörködtünk. Utunk innen egyenesen Soproni-hegység kapujához vezetett, melyet könnyen és gyorsan elértünk a kerékpárutak jó kiépítettsége okán.


Erdei túránknak kiinduló pontja, a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet bejárata volt. Amerre jártunk mindenhol rengeteg ember élvezte a kora tavaszi jóidőt, és a természetközeli életérzést. Gyönyörűen karbantartott és tiszta túraútvonalakon jártunk, és majd minden 200 méteren kiépített játszóterek, pihenők vagy aktív sportolást elősegítő táblák tették teljessé az erdő képét. Túránk során végig gurultunk az Ojtozi fasoron, amelynek folytatása egyenesen a harkai lőtérhez vezetett. Rövid nézelődés után a VOLT Fesztivál helyszínéül szolgáló Lövér Kempingbe vezetett utunk. Párom és én, nagy szerelmesei vagyunk a VOLT fesztiválnak, pont ezért hatalmas meglepetés volt látni a fesztivál területét üresen, színpadok és emberek nélkül. Próbáltuk elhelyezni a kopár mezőn a színpadokat, nézőtereket és vendéglátó egységeket. Túránk folytatása során feljutottunk a város központjából is jól látható TV toronyhoz és a Károly-kilátóhoz. A kilátótól nem messze található a Kőhalmy Vadászati Múzeum, melynek földszinti részén egy hangulatos kávézó volt kialakítva. Úgy döntöttünk, hogy megiszunk egy frissítőt a vendéglátó egységben és a konnektorokat kihasználva egy cseppet töltjük a biciklit és a rollert. Pihenésünk után az autóknak kiépített aszfaltos úton egyenesen a gyönyörűen felújított uszodához érkeztünk. A Lövér körúton legurulva gyönyörűen karbantartott házakat és vendéglátóhelyeket láttunk. Számunkra nagyon pozitív élményt nyújtott a helyi lakosok hozzáállása a természethez. Az erdő és a város közötti állandó szimbiózis érezhető, ami köszönhető annak, hogy a város egy része az erdőben található.

 

Elektromos roller

 

Hotel Sopronba visszatérve meglepődve tapasztaltuk az elektromos töltöttség a biciklinél és a rollernál is magas volt, a megtett úthoz képest. A szálloda recepciós munkatársa kedvesen érdeklődött túránkról, illetve a két kerékűekkel kapcsolatban is feltett egy-két kérdést, melyből éreztük, hogy fontos számukra az optimalizálás és a vendégelégedettség.
Összességében minden embernek ajánlom, hogy a szállodába látogatva próbálja ki az elektromos kerékpárt és rollert, ugyanis gyorsan és effektíven meg lehet ismerni  Sopron városát, és a környéken található erdei útvonalak felfedezésére is kiválóan alkalmasak.