Öt imádnivaló csapatépítő program Sopronban


Ha céges csapaépítőre, vagy lánybúcsúra, baráti összejövetelre gondolunk, ugyanaz a néhány program ismétlődik: borkóstoló, akadályverseny, karaoke. Ha ezeket már lejátszottátok, vagy éppen valami teljesen másra vágytok, adok három ötletet Sopron környékéről.

Az elbűvölő kisváros néhány óra alatt majdnem mindenhonnan megközelíthető, és biztos, hogy a csapat minden tagja talál magának kellemes időtöltést - az előírt programokon túl is. Séta a belváros szépen ívelt, szűk utcáin, kirándulás a környéken, de akár ausztriai fürdő látogatással is egybe lehet kötni.


Öt szuper csapatépítő program kisebb és nagyobb társaságoknak

1. Igazán összekovácsolja a csapatot a Nagy kalandtúra, amit egy kis 10 fős társaságtól akár 100 fős nagyobb cégekig is végigcsinálhattok. Titkos üzeneteket kell megkeresnetek  a városban és a megfelelő helyekre eljuttatnotok. Az üzeneteket kocsmákban, templomokban, szobrok és emléktáblák mögött találjátok. Az egész egy igazi nyomozás, ahol együtt kell működnötök, és pluszban még a soproni nevezetességekhez kapcsolódó történeteket is megismeritek.

2. A Segway szuper program akkor, ha a csapat fele kirándulna, a másik fele lusta hozzá. Ez ugyanis egy igazi high-tech kirándulás 21. századi módra: a hatalmas kerekekkel felszerelt elektromos “roller”-en vezetett túrákon vehettek részt, pl az egykori vasfüggyöny mentén, a város nevezetességeinek nyomában, vagy kalandvágyó csapatoknak éjszakai fejlámpással. Az elején megtanítják a használatát (nagyon könnyű), lehet gyakorolni, utána le sem akartok majd szállni. Egyébként már 8 éves kortól lehet használni, így családoknak, baráti társaságoknak is jó móka.

3. Ez a kedvencem: filmbuilding. Ha szeretnétek sztárok lenni, most a csapatépítőn megtehetitek. Ez egy igazán különleges 2-3 órás program: filmforgatás, profi stábbal, ahol mindenkinek garantáltan lesz szerepe. Kitalálhatjátok a témát, elővehetitek a munkahelyi poénokat, a klasszikus sztorikat, és persze az összes tipikus karaktert az irodából. Az elkészült anyag pedig örök emlék marad, az otthon maradó kollégák biztos, hogy sajnálni fogják, hogy nem jöttek el.

4. Ti is rendszeresen eljártok sörözni? A Soproni Sörgyárban megnézhetitek, hogy is készül kedvenc italotok. Egy kis kultúra sem árt, bepillanthattok a kulisszák mögé: bemutatják a Sörgyár történetét, hogy hogyan készül a Heineken, és a legendás Soproni.  Természetesen a kóstoló sem marad el a 2,5 órás túra során. 10-20 fős csoportokkal mehettek be egyszerre, így kisebb cégeknek, csapatoknak ajánlom.

5. Végül egy fantasztikus csapatépítő édesszájú társaságoknak, ami szerintem még a legkomolyabb munkahelyi konfliktusokat is elsimítja. Sopronban van ugyanis a Harrer Csokoládémanufaktúra, ahol egy isteni csokikóstolón vehettek részt. Végigehetitek a különböző nyers, ét, és ízesített csokikat, és egy üvegfalon keresztül a készítés folyamatait is megnézhetitek. Nemcsak ehettek, hanem ihattok is: pezsgőt trüffelgolyóval, csokoládéitalt, miközben gyümölcsöket mártogattok egy csokiszökőkútba. A cukrászdában utána lehet vásárolni egy kis madárláttát az otthoniaknak.

Hol szálljunk meg?

Csapatépítőhöz nehéz olyan helyet találni, ahol többen is kényelmesen elférnek, van elég parkoló, finomak az ételek, még egy kis wellness is van, és ha valaki akar még este is el tud menni sétálni, könnyen visszatalál. A Hotel Sopron pont ilyen, és nemcsak a fenti programokat szervezik meg, hanem házon belüli kaszinózást, kalandjátékot is. (És mindenkit megnyugtatunk: még saját 300 éves borospincéjük is van, ahol többféle soproni bort kóstolhatunk.)

Ha évértékeléssel, tréninggel is összekötnénk a csapatépítőt, azt is megtehetjük: gyönyörűen felszerelt, légkondis termeik vannak, természetes fénnyel. A környék egyetlen szállodája, ahol nyáron kültéri medence is van, októberben pedig megnyitott az új városi panorámás Sky Wellness.