Medence, ahol nemcsak a vízben, hanem a panoráma látványában is elmerülhetünk!

Gyerkőcökkel vagy gyerkőcök nélkül, ha nyár és Sopron, akkor irány a Hotel Sopron! Nincs is jobb annál, mint a ragyogó napsütésben sütkérezni a medence partján, a pálmafákkal körülölelt napágyakon, miután megmártóztunk a kellemes hőmérsékletű vízben. A soproni hotelek közül egyedüliként itt található kültéri medence, így nekünk, mint víz – és napimádóknak nem kellett sokat gondolkodunk azon, hogy hova foglaljunk magunknak szobát a nyári pihenéshez. Bár szeretjük a fedett térben lévő wellnessezést is, a nyári hónapokban számunkra elengedhetetlen, hogy a vakációnkat egy olyan szálláshelyre tervezzük, ahol szabadtéri fürdőzésre is van lehetőségünk.

A nyaralásunk zsúfolt, aktív programokkal teli napjai után úgy éreztük, hogy igazán megengedhetjük magunknak a passzívabb időtöltést is. Úgy döntöttünk, hogy legalább egy teljes napon keresztül élvezzük a hotel 2020 augusztusában átadott, feszített víztükrű, fűtött kerti úszómedencéjét és közvetlen környezetének számos kiváló lehetőségét. 

Hotel Sopron a felhőtlen csobbanás helyszíne!

A napfény és a testmozgás mind-mind endorfint termelnek, így nem sokat hezitáltunk, belecsobbantunk a „boldogságtengerbe”! A medence hát-, nyak- és talpmasszírozó elemei segítettek minket abban, hogy minél könnyebben átadjuk magunkat a teljes testi-lelki ellazulásnak. Mivel egy kis gerinckímélő és kalóriaégető sport azért belefért a lazítós napunkba is, úsztunk egy kellemeset, miközben gyönyörködünk Sopron belvárosának szemkápráztató panorámájában. 

Hotel Sopron a felhőtlen csobbanás helyszíne!

Mondanom sem kell, a gyerekek is kimondhatatlanul élvezték a vakáció ’medencézős’ napjait. Amikor a felettébb nagy mozgásigényüket nem élték ki a lurkók a vízben, nem kellett messzire mennünk a további kalandok felfedezéséhez. A medence közvetlen szomszédságában található a szálloda játszótere, ahol a kicsik próbára tehették ügyességüket a mászókán, a mászófalon, az egyensúlyozón, majd a játszótoronyba való sikeres feljutást követően nagy kacajok kíséretében lecsúszhattak a csúszdán újra és újra. Amíg az apróságok itt mulatták az időt, a férjem és én a pár méterrel odébb lévő felnőtt játszótéren mozgattuk át az izmainkat, egyfajta levezetésként a jóleső úszást követően. Mindeközben a gyerkőcöket is folyamatosan szemmel tudtuk tartani.

Miután a csúszdás vidám nevetések hangját gyomorkorgás és türelmetlen panaszos sóhajok ötvözték, elérkezett az idő ahhoz, hogy gasztronómiai élvezetekkel is kényeztessük magunkat. A Hotel Sopronban ehhez páratlan lehetőség kínálkozik, ugyanis csak pár lépést kellett megtennünk ahhoz, hogy a szálloda ZAKAnT Étterem & Fine Bisztrójának teraszán helyet foglalva elfogyasszuk a’la carte ebédünket. A kézműves sörök, finomabbnál finomabb koktélok csábítása minket is magával ragadott, a gyönyörű környezetben teljesen belefeledkeztünk a kulináris élményekbe.

Hotel Sopron a felhőtlen csobbanás helyszíne!

A délutáni rövid szunyókálást követően, egy frissítő kávé elfogyasztása után a vizes élmények tovább folytatódtak mindaddig, amíg a lemenő nap csillogásának pazar táncát is megcsodálhattuk a víztükrön és a közeli házak tetőcserepein. A Tűztorony alkonyatbéli tündöklésének látképe teljesen lenyűgözött minket, az pedig, hogy mindezt a látványt a medencéből és a pihenőágyból élhettük át, örökre bevésődött emlékeink közé.

H.A.