Kutyáddal tervezed a kiruccanást?

Manapság egyre több gazdi és család tervezi azt, hogy négylábú kedvencével együtt töltik a nyaralást, egy kellemes vízpart mellett vagy akár egy négycsillagos szállodában.

De amíg régen csak nagyítóval keresve lehetett kutyabarát szálloda szóra találni valamit, ma már nagyobb a kínálat a gazdik részére. 

Nincs ez máshogy esetünkben sem, hiszen a Hotel Sopron **** is ilyen házikedvenc központú. 

Vannak azonban olyan írott és íratlan szabályok, amelyeket illik betartani, amikor négylábú barátunkkal tartózkodunk akár egy kutyabarát hotelben.

Nézzük meg, melyek ezek a dolgok, amelyekre szükséges odafigyelned, mint kutyagazdi: 

  1. Minden esetben előre érdemes érdeklődni, hogy az adott hely fogad-a házikedvencet és milyen méretig.
    Kérdezheted, miért olyan fontos előre jelezni, hogy kutyával érkezel egy kutyabarát szállodába. A válasz nagyon egyszerű: sok esetben a kisállatbarát szobák a folyosó/épület egy csendesebb részén vannak. Vagy esetleg másféle padlózattal rendelkeznek, a könnyebb tisztíthatóság érdekében. És ha nem előre jelzed a kutyával érkezési szándékod, előfordulhat, hogy ezen szobák már foglaltak.

    Vagy lehetséges, hogy csak kisméretű kutyát tud a szállás foglalni, és ha te megérkezel a nagyon cuki, de majd 50 kilós ebeddel, el kell utasítaniuk a szobakérelmedet. Úgyhogy mindenképp előre értekezz a szállásadóval!
     
  2. Legyen minden holmid saját, lehetőség szerint!
    Ajándék jutalomfalatot, itatótálat és kutyapárnát is biztosít a Hotel Sopron****, azonban mi azt javasoljuk, hogy az a legbiztonságosabb, ha mindenből a sajátját viszed a kedvencednek.

    Egyrészt a saját megszokott illatok és holmik miatt nyugodtabban viselheti a szállodai szobát, másik részt egészségügyi okok miatt is jobb döntés lehet. Természetesen a finom harapnivalóról, nasikról is gondoskodj, hogy bőven kitartson a szálloda tartózkodás idejére.
     
  3. Orvosilag legyen tökéletes állapotban a kedvenced
    Reméljük mondanunk sem kell, hogy érvényes oltással, chippel kell kedvenced rendelkezzen. De ne feledkezz meg a rendszeres féreghajtástól sem. Valamint a bolhák/kullancs elleni védekezésről sem, mint amilyen az akár 8 hónapos védettséget biztosító Foresto nyakörv is. Hiszen te sem örülnél, ha egy előző ott lakó nemtörődömsége miatt, potyautasokkal bővülne akár a te kedvenced is!

    Emellett pedig nem ajánlott/illik tüzelő kutyával sem megszállni kutyabarát hotel egységekben. Hiszen egyrészt a vérzés tünetek miatt, másik részt pedig az esetleg többi, a szállodában tartózkodó kutyát is nagyon ingerelheti.
     
  4. Csak jólnevelt kedvenccel utazzunk!
    Tudjuk, hogy nem minden kutya képes két lábon piruettezni, parancsra „tolatni”, stb és nem is elvárás. Azonban vannak olyan dolgok, amelyeket illik neki előre megtanítani mielőtt a kutyával nyaralás ötlete felmerül. Ilyen pl. a szobában egyedül maradás csendben, rongálás nélkül vagy hogy nyugodtan pihenjen a székünk mellett, amíg a teraszon elfogyasztjuk a vacsoránkat. A szüntelen étel kuncsorgás sem ide tartozó viselkedés.
     
  5. Tartsuk be a házszabályokat!
    Minden esetben kérjük el az adott szálloda, kutyákra vonatkozó házirendjét. Illetve kérdezzük meg a hotel személyzetét, hogy a szálloda mely területeire lehet kutyával ellátogatni. Hiszen ahogy mondani szokták: ahány ház, annyi szokás!

    De ami a legtöbb helyen általános igazság: a wellness, a medencék, az étterem területén tilos állattal tartózkodni, kivéve a hotel ún. „kutyás asztala”, valamint a terasz helyiség. A többi helyen pedig a póráz használata természetesen kötelező. Emellett szintén általános szabály, hogy a kedvencünket ne engedjük fel az ágyra, kanapéra.
     
  6. És a legfontosabb: érezzétek jól magatokat!
    A legtöbb szálloda tisztában van azzal, hogy a környezetében hol van kutyafuttató, túra lehetőség, sőt akár kutyás strand. Használjátok ki az alkalmat, hogy kedvenced is új helyeket fedezhessen fel! 
Hotel Sopron - Kutya etikett blog
Hotel Sopron - Kutya etikett blog

A sok mozgásnak, új illatoknak és élményeknek pedig meg lesz a jutalma: egy fáradt és boldog házikedvenc, akivel élvezet lesz a kutyás nyaralás. 

A Hotel Sopron **** szívesen látja vendégül a házikedvenceket, 15 kg testsúlyig.