Kikapcsolódás a nyüzsgő város felett

Tavasz eleji pihenő célú utazásom ideje alatt, a számomra legmegfelelőbb megoldás a Hotel Sopron által nyújtott szolgáltatások igénybevétele volt. Érkezésemkor kellemes március közepi időjárás fogadott, gyönyörű napsütéssel. A szállodába beérve kellemes nyugodt hangulat fogott el, tudtam, hogy ez lesz a legmegfelelőbb helyszín a kikapcsolódásomhoz!

Városban tartózkodásom alatt legfőbb célom a nyüzsgő hétköznapokból történő kikapcsolódás volt, ezért nagyon fontosnak tartottam, hogy olyan helyen szálljak meg, ahol ezek maximálisan biztosítva vannak. Szobám elfoglalása után, első utam a Sky Wellnessbe vezetett, mely felújított és korszerű megjelenésével, hatalmas panorámaablakaival és nyugtató zenével várt. Érdekes, felemelő érzés amikor a kiegyensúlyozottságot árasztó panoráma wellnessben, az ablakon kitekintve a lábam előtt egy nyüzsgő várost láttam, tele élettel.

Wellness részleghez tartozó öltözők és mellékhelységek makulátlanul tiszták voltak. Számomra nagyon pozitív üzenet, hogy nem csak a szállóvendégek vehetik igénybe a szolgáltatás, így mindenkinek lehetősége van kipróbálni ezt az egyedülálló élményt.

Jakuzziba érve a meleg víz és a gyönyörűen sütő nap, eszembe juttatta a nyarat. A háztetőkön végig szaladó napsugarak, a szemem előtt elsuhanó madarak látványa, elégedett nyugalommal töltött el. A medencéből kiszállva lefeküdtem a wellnessben található napozóágyakra és kihasználtam az ablakokon beszűrődő nap erejét. A kényelmes ágyakon lehetetlen volt nyitva tartani a szememet, így egy rövid, pihentető alvásba merültem.

A pihentető szendergés után a szaunákat választottam a következő megmérettetésnek. Minden kabinban típusának megfelelő hőmérséklet uralkodott, az aromás felöntő víz által keletkezett illatok a szauna alapvető jótékony hatásait kiegészítette. Szaunáktól nem messze található dézsa, zuhany, és jéggép használatával maximalizáltam a jótékony hatásokat.

Városi sétám után a késő délutáni órákban, visszalátogattam a Sky Wellness részlegbe, immáron egy teljesen ellentétes céllal, amely nem más volt, mint egy alapos átmozgató edzés. Az üvegajtón beérve jól felszerelt konditeremmel szembesültem. A kellemes, edzésre motiváló zenével, egy belvárosi nagy konditeremben éreztem magam azzal a különbséggel, hogy senki nem zavarta meg az edzési folyamatokat. Órányi edzésem alatt minden izomcsoportomat átmozgattam, ebben segítségemre voltak a modern és makulátlan állapotban lévő edző felszerelések.

A jól megérdemelt edzés utáni pihenőmet egy esti fürdéssel koronáztam meg. A délelőtt tapasztalt tiszta időjárás az estére is megmaradt. A város esti fénye minden embert megbabonáz! A Tűztoronyra vetített fényjátékot premier plánból láttam, a távolba nézve gyönyörűen látszódott a Lövérek és a TV torony árnyéka. Megkerestem az ismerős csillagképeket melyeket próbáltam összekötni a szememmel, s máris elkalandoztam a gyermekkoromba, hisz ezeket még édesapám tanította nekem... Tökéletes este volt, testileg, lelkileg, harmóniában pihentem meg szobámban.

A szálloda és a Sky Wellness részleg felejthetetlen élményt nyújtott számomra. Távozásomkor a fotocellás ajtón kilépve elindultam az autóm felé, visszatekintve, teljesen másként néztem arra az „üveg kockára” melynek nevét örök életemre megtanultam...Hotel Sopron Sky Wellness.

Szerző F.D.