Hotel Sopron és a Volt fesztivál

 

Harsány Róbert

Utazásunk tervezésekor fontosnak tartottunk a szálláshely kiválasztását, ugyanis nem szerettünk volna a fesztivál területén elkülönített sátorozó helyén tölteni a pihenésre szánt időt. Hosszas keresgélés után barátaimmal a Hotel Sopron Standard szobái mellett döntöttünk, 1 db kétágyas és 1 db egyágyas felosztásban. A fesztivál ideje alatt kizárólag reggelis ellátással tudtunk foglalni, mely teljesen megfelelt igényeinknek, ugyanis a kora délutáni órákban szerettünk volna felérni minden nap a Volt területére. A fesztivál kezdetét megelőző napon érkeztünk a szállodába, a Volt utolsó előtti napján pedig hazautaztunk.

 

290884579_617111542768030_4290522483923307302_n.jpg

A hotel megközelítése rendkívül egyszerűnek bizonyult érkezésünkkor. A helyiek által ’elkerülőnek’ hívott útról kanyarodtunk autónkkal a szálloda nagy méretű parkolójába. Nagyon megkönnyebbültem, amint láttam, hogy a parkóló sorompóval védett, így a tartózkodásunk ideje alatt teljes biztonságban éreztem az autómat.

Szobánk elfoglalásakor egyből elfogott minket a fesztivál érzet, ugyanis a szobáinkból tökéletes rálátás volt a belváros fölé emelkedő templomtorony rengetegre és Sopron fő ismertetőjegyére, a Tűztoronyra, melyen egy hatalmas molinó volt felfeszítve SOPRON felirattal. Korábban ismerősöktől hallottam, hogy mennyire csodálatos a kilátás a szállodából, de azt, ami elénk tárult érkezésünkkor nem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom. Szobáink elfoglalása után szétnéztünk Sopron belvárosában. Meglepően sok ember volt az utcákon egy kisvároshoz képest, ez is növelte az úgynevezett fesztivál érzésünket.

A fesztivál nyitónapján szerettünk volna korán a helyszínre érkezni, hogy átvegyük a karszalagjainkat. A szálloda reggeli kínálatából mindenkinek volt megfelelő étel, így jóllakva elindultunk a szállodától 200 méterre található buszmegállóba, ahol közvetlenül a fesztiválra szállító buszra szálltunk. A többi napokon is ezt a megoldást választottuk a közlekedésre, mivel ez tűnt a legegyszerűbb módnak.

A Volt helyszínének megismerése után visszautaztunk a hotelba, mivel szerettünk volna pihenni a hosszú este előtt. Nagy örömmel láttuk, hogy a szálloda kültéri medencéjét igénybe lehet venni. Besétáltunk a szálloda bár részéhez, és az ott vásárolt finom koktélokat a hotel medencéjének partján fogyasztottuk el. Ezt majdnem minden nap megismételtük barátaimmal. Volt egy borongósabb napunk, amikor úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk szakítani a ’hagyományainkkal’, ezért a szálloda harmadik emeletén található Sky Wellnessben folytattuk a kikapcsolódásunkat.

Volt Fesztivál

 

Minden éjszakánkon viszonylag későn értünk vissza a szállodába (2-3 óra környékén). A hotel recepciós kollegái mindig készségesen álltak a rendelkezésünkre és érdeklődve hallgatták a fesztiválról hozott történeteinket. A hotel fekvéséből adódóan az éjszaka során semmilyen zavaró hang nem volt érzékelhető számunkra, így maximálisan ki tudtuk magunkat pihenni az éjszakai fáradalmakat követően.

Távozásunkkor a személyzet érdeklődve kérdezett minket, a tapasztalatainkról és élményeinkről. A recepciós munkatárssal folytatott közvetlen kommunikáció miatt a ki-checkolást úgy éreztem mintha az egyik pillanatról a másikra történt volna.

Hazafele úton mind a hárman a fesztiválon történtekről, a hangulatról, a szállásról, a medencézésekről és a kiváló ellátásról beszélgettünk. Haza sem értünk, már eldöntöttük, hogy legközelebb is a Hotel Sopronban fogunk megszállni, ha a városba érkezünk.

 

volt-fesztival-halott-penz.jpg