Ez a hotel lett 2016 kutyabarát szállodája

Szerző: Kádár Tímea

2016-ban a Hotel Sopron nyerte Az év kutyabarát szállodája 2016 címet a Kutyabarat.hu-n. Ennek kapcsán annak jártunk utána, hogy mitől is lesz kutyabarát egy szállás, és mire figyeljünk, ha négylábú családtagunk is velünk tart egy utazásra.

Sziládi-Kovács Tibor, a díjat odaítélő Kutyabarat.hu alapitó-tulajdonosa szerint kutyabarát szállásnál a legfontosabb a hozzáállás. “Elengedhetetlen, hogy kicsit a gazdik fejével gondolkozzon egy szolgáltató, mely plusz dolgokkal tud a kutyások kedvében járni. Mivel semmilyen külön engedély vagy minősítés nem szükséges ahhoz, hogy kutyabaráttá váljon egy hely (a meglévő szabályokat kell csak betartani: ÁNTSZ, Nébih), így ezek a plusz odafigyelések a legfontosabbak. Legyen ez egy jutalomfalat a kutyának megérkezéskor, vagy éppen kutyás kirándulóhely ajánló, vagy akár a személyzet kutyabarát hozzáállása.”

Hotel Sopron**** Kutyabarát szálloda

Az év kutyabarát szállodája versenyre egyébként 10 kategóriában 76 pályázat érkezett, a zsűriben az alapítókon kívül olyan ismert kutyabarátok voltak, mint Tornóczky Anita, Müller Attila, Kánya Kata, Bőhm György, Czippán Anett. Sziládi-Kovács Tibor azt is elárulta, hogy a pályázat előtt már több hónapon át figyelemmel kísérik a pályázókat, figyelik aktivitásaikat, milyen módon és mennyiségben közvetítik a kutyabarát filozófiát. Milyen tevékenységekkel segítik elő a kutyabarát turizmust, továbbá a felelős kutyatartást.

“A Hotel Sopron külön Facebook csoportot hozott létre a kutyával utazók támogatására, melynek létszáma közel 1000 fő. Több hasznos és érdekes kutyás információt osztanak meg, külön kutyás aktivitásokat szerveznek. Saját kutyabarát kisfilmet is készítettek a szállodában.

2016-ban a leginnovatívabb, legötletesebb kutyás szerepvállalással a Hotel Sopron rukkolt elő.” – mondja Tibor.

Konkrétan milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor kutyás szállás választunk? – tettük fel a kérdést Tollár Mónikának a Vizslatura.hu alapitójának.

“Számomra a legfontosabb szempontok a lakóhelyem és a szálloda közti távolság (ne kelljen túl sokat utaznunk a kutyámmal), a szállás környékén található szabad, zöld területek (tudjunk jó nagyokat sétálni), illetve az étterem/étkező kutyabarát fokozata (ne kelljen a szobában egyedül hagynom őt az étkezések alkalmával).” – mondja Mónika. “Amit jómagam a szobafoglalás előtt mindenképpen le szoktam ellenőrizni, vagyis konkrétan rá szoktam kérdezni:

1. A wellness-részlegen kívül hova, mely területekre nem lehet még kutyával bemennünk?

2. Van-e (és ha igen, milyen messze van) megbízható 0-24 órás állatorvosi kapcsolata a szállodának vészhelyzet esetére?

3. Mennyibe kerül az ún. kutyabarát felár éjszakánként és kutyánként, illetve konkrétan milyen szolgáltatásokat, előnyöket kapunk ezért cserébe?”

A Hotel Sopron nemcsak ezeknek az elvárásoknak felel meg, hanem szolgáltatásai között szerepel többek közt szobai bekészítés (kutyapárna, itatótál és jutalomfalat), de a szállodában elérhető a dogi pick up, kutyajáték, nyakörv, póráz, kullancs-csipesz is. Az alaposabb takaríthatóság érdekében vinil padlóval került felújításra a hotel két szobája, és az idei évre hasonló módon tervezik további 23 szoba modernizálását. Több infó a külön kutyás profilon itt.