Az öt legjobb családi program Sopron környékén

http://utazzmaskepp.cafeblog.hu/2017/04/20/az-ot-legjobb-csaladi-program-sopron-kornyeken/

Szerző: Kádár Tímea

Sopron nemcsak kulturális kincsesbánya, hanem igazi családi paradicsom – annyi szuper program van a környéken. Korosztályok szerint ajánlunk öt tutitságot az egészen pici babáktól a tizenévesekig, sőt igazából a felnőtteknek is, egész évre. A végén pedig egy csodás baba-, kamasz-, és szülőbarát szállást.


Kötélpálya az erdőben

3 évestől felnőtt korig, kamaszoknak is ajánljuk

A Lővér kalandparkban árnyas fák között, több méteres magasságban mászhatunk, csünghetünk, karabínerrel kibiztosítva. A család minden korosztályának van pálya: 3 különböző nehézségű gyerek, 3 felnőtt, 1 bébipálya 3-6 éves korig és egy csúszópálya. Április 15-től van nyitva.


Száguldás lefelé

3 éves kortól felnőtt korig, kamaszoknak is ajánljuk

Választhatunk, hogy a “nyári” bobon, a vájúban, vagy a sínen mozgón szeretnénk leereszkedni 900 méter magasból, a 750 méteren keresztül kanyargó pályán. Mehetünk ketten vagy egyedül, és egy fékkel mi szabályozzuk, hogy mennyire legyünk gyorsak. Egész évben nyitva (kivéve a szélsőséges időjárást).


Csokikóstolás

Kisbabáktól felnőtt korig, kamaszok imádni fogják

Aki édesszájú, annak kihagyhatatlan a Harrer Csokoládéműlyebe és Cukrászdába tett látogatás. Van egy isteni kósolójuk, ami azzal kezdődik, hogy pezsgőt kínálnak trüffelgolyóval (van alkoholmentes ital is), majd megnézhetünk egy filmet a csokoládé történetéről. Közben egy üvegfalon át láthatjuk a cukrászdában dolgozók serénykedését. Végigkóstolhatunk mindent egészen a nyers csokitól kezdve a különböző ízesítésű csokikig – amennyi csak belénkfér! Ezután még friss gyümölcsöket mártogathatunk a csokiszökőkútba, és csokiitalt is kapunk. Kisbabával is mehetünk, de csak 4 éves kortól kell fizetni. Egész évben nyitva.


Mesevidámpark

Kisbabáktól felnőttekig

Csupán 20 perc autózásra Soprontól, St Margarethen-ben egy egész napos móka vár az árnyas Familyparkban. A vidámparkban négy különböző téma szerint (Mesevilág, Farm, Kalandok és Élmények) válogathatunk a körhinták, hullamvasutak, vizesjátékok és megszámlálhatatlan egyéb attrakció közül. mesefigurák között sétálhatunk, bejárhatunk egy hatalma várat, gumicsónakkal csúszhatunk le egy óriáscsúszdán. Idei két újdonság a Kakasvadászat és az Erdei expressz a Farm részben.

Minden benne van a jegy árában. Már egész kicsiknek is vannak játékok, és még felnőttek is élvezik, de kb 12 lves kortól a kamaszoknak már egyes játékok cikisek lehetnek. Április 1-től október 26-ig van nyitva, szálsőságes időjárásban zárva.


Kincskeresés egy 14. századi kastélyban

6 éves kortól felnőttekig – kamaszoknak is érdeklődésktől függően

Bár maga Sopron is rengeteg gyönyörű kulturális kincset tartogat, ne hagyjátok ki Fraknó várát Ausztriában. 39 perc autóútra van, csodálatos környezetben. Amiben élen járnak az az, ahogy a gyerekek számára is izgalmassá teszik a látogatást. A 90 perces vezetésen a barokk kincstárba viszik el a gyerekeket, ami 300 éve ugyanott van. Aki ügyes kincset is talál, amit hazavihet. 6-12 éves korik ajánlják, de most terveznek ovisoknak vezetést, és mindig vannak foglalkoztató füzetek a pénztáraknál.


További programötleteket itt találtok. Ha a sok izgalom után egy olyan szállásra szeretnétek visszatérni, ahol folytatódnak a gyerekkalandok, akkor válasszátok a Hotel Sopront. Amellett hogy ez az egyetlen szálloda a környéken, ahol kinti (fűtött) medencében csobbanhattok, van egy nagyon színvonalas kinti játszóvár, bent a Tündérkert gyerekjétszó társasokkal, pingpong asztallal, a kamaszoknak pedig darts, csocsó, xbox.

A családi szobáik nagyon kényelmesek, és 6 éves korig a gyerekek ingyen szállhatnak meg a kétágyas szobában, és nagyobb gyerekre is van kedvezmény. Kisbabáknak pedig a kádtól etetőszékig, a fellépőtől a WC-szűkítőig minden van. ja, és nem ciki, ha szaladgálnak vagy éppen “hangosak” a gyerekek.