35 éves Nyugat-Magyarország egyik legszebb szállodája

Szerző: Kádár Tímea

https://utazzmaskepp.cafeblog.hu/2018/05/18/cikk-keszul/ 

1983. május 28-án, 35 évvel ezelőtt nyílt meg Nyugat-Magyarország egyik legszebb szállodája, a csodálatos panorámájú Hotel Sopron. Azóta sokminden változott, fejlődött, átalakult (lásd az akkori képeket a mostaniakkal összevetve), de az alapértékek, a vendéglátás iránti szenvedély változatlan. Bár megfordultak itt már ismert emberek és olyan világsztárok is, mint a hazánkban csak itt fellépő La Toya Jackson, minden vendég ugyanolyan fontos számukra, legyen az két- vagy négylábú.

A mai napig Sopron egyetlen nagyméretű négycsillagos szállodája rekordgyorsasággal készült el. Soha nem szerettek volna tömegszállás lenni, de elég nagyok ahhoz, hogy konferenciáknak, rendezvényeknek is helyet tudjanak adni, miközben megőrzik a családias hangulatot. A hűséges vendégek között van egy nagyon kedves, hatvanas éveiben járó pár, akik annak idején itt töltötték a nászútjukat, és a házassági évfodulójukon minden évben visszatérnek.


35 évvel ezelőtt, a nyitás után (“oldtimer” autóval a parkolóban)

Napjainkban (kisvonattal):


A szálloda már nyitáskor is a környék egyetlen kinti medencés szállodája volt, ami a mai napig így van (nyáron üzemel). Ezért is nagy kedvence azoknak a családoknak, akik imádják a rengeteg környékbeli programot, Ausztria közelségét, de visszatérve a kirándulásból szeretnek egyet csobbanni. (És hamarosan kész a páratlan Sky Wellness, de erről majd később).

Nosztalgikus végignézni a képeket, nekem gyerekkori nyaralásaim emlékét hozza elő, a nyitáskor elsős voltam.

Így napoztak az akkori vendégek.

És ilyen gyönyörű most:


Ma már trendi hintaszékben lazulhatunk az úszkálások közötti pihenőkben, a felújított teraszon.


35 éve így nézett ki a szoba – egyébként mai szemmel nézve is modern berendezéssel. (Nézzétek, milyen cuki a hivatalosan távolságtartó pár.)

Az elmúlt években szálloda két teljes emeletét felújították, friss szinekkel, berendezéssel, nagyon menő lett. A fotókon szereplő család tagjai egyébként nem modellek, hanem valós vendégek közül, pályázattal választották ki őket.


Sokan azért szeretik ezt a hotelt, mert 5 percre van Sopron ékszerdoboz belvárosától, de távol a zajos nyüzsitől, és csodás, Insta-perfekt panorámája van. Ez nem változott 35 év alatt, és nem is fog.

Kilátás régen:

És most:


Az egyik prémium fürdő:

A folyóson a képek a környék hangulatát idézik.

A vendégek az első perctől kezdve a szálloda felfogásának központjában állnak, még akkor is ha négy lábuk van. A Hotel Sopron az országban a szállodák közül elsők között fordított kiemelt figyelmet az ugyanúgy családtagnak számító kutyusokra. A közelben van állatorvosi szolgálat, és a könnyebb takaríthatóság érdekében minden szobát vinil padlóval burkoltak. Külön szobabekészítéssel kedveskednek, de a szállodában elérhető a dogi pick up, kutyajáték, nyakörv, póráz, kullancs-csipesz is.  Nem csoda, hogy évek óta megnyerik az Év Kutyabarát helye címet Szálloda kategóriában. (Ezen a képen ott van Roni, a szálloda Pet Relation Managere, és kabalafigurája:)


Még kulisszatitok, de már látható a következő fejlesztés: a hotel tetején lévő Sky Wellness. Nekem nem kell hozzá sok képzelőerő, hogy lássam magam a pezsgőfürdőből bámulni a várost. De majd szólok, ha kész lesz.

Ilyen lesz:

Boldog szülinapot Hotel Sopron, meg se állj 70-ig!