Senior ajánlat a Hotel Sopron****-ban

 

Kulturális ajánlatunk esti folklór programmal 60 év feletti vendégeink számára.

 

Az ajánlat csoportok részére érvényes, min. 20 fő esetén.

Program:

1. nap

Kisvonatos városnézés

A körutazás során a vendégek részletes és átfogó képet kapnak a városról, ötletekkel gazdagodnak, hogy mit érdemes még felkeresni Sopronban. A kisvonaton utazva kényelmes tempóban ismerhetik meg Sopron nevezetességeit, miközben a panorámás, nyitott (esővédő és szélvédő fóliával ellátott) kocsikból zavartalanul nézelődhetnek, fotózhatnak és videózhatnak.

A látnivalók információkban gazdag bemutatását izgalmas történetek, legendák és anekdoták színesítik, amelyek Sopronról, a poncichterekről és a híres soproni borról mesélnek.

Félpanziós vacsora létszámtól függően 3 fogásos vagy büfé formában szállodánk éttermében

Ilyet csak az hagy ott a tányéron, akinek elvették az eszét.” – nyilatkozta étteremtesztjén a Turizmus & Vendég rangos gasztro újságírója chefünk vacsoráját követően. Ezt Ön sem hagyhatja ki.

2. nap

Kirándulás I: Sopronpuszta - Fertőrákos - Nagycenk / Fertőd

Kirándulás II: Fertőrákos – Sopronpuszta – Eisenstadt

Sopronpuszta, Páneurópai Piknik Emlékhely

Fertőrákos közelében húzódó vasfüggöny áttörésének eseményeire (1989) az emlékhely díszkútja és kopjafája emlékeztet. Ezen a helyen zajlott le 1989. augusztus 19-én a páneurópai piknik. Az akkori események és a 09.10-ei kormánydöntés határnyitása indította el a Berlini Fal lebontását és Németország újraegyesítését.

Fertőrákos, Kőfejtő

A Fertőrákosi kőfejtő, témapark a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit mutatja be.

A kőfejtő felszínén vezető Sziklai benge Tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertőmelléki-dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be. A kilátópontokon kialakított tematikus bemutatóhelyek segítségével megismerheti a fontosabb élőhelyeket, az ösvény mellett előforduló védett növény- és állatfajokat, a jelenlegi és a múltbeli tájhasználatot. A kőfejtő belső területe (barlang) egy többfunkciós, az ember és a természet formálta barlangszerű tér, amely egy nem szokványos kiállító- és játszóhelyet rejt.

A barlangbelsőben kialakított színháztér 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, föld alatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik.

Fertő-tó A tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, 1979-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, és Európa nemzetközi jelentőségű vadvizeként tartják számon. A számos ritka, csakis itt élő növény és a kétszáznál is több fészkelő, vonuló madárfaj védelme érdekében a Nemzeti Park egyes részei csak engedéllyel és kísérővel látogathatók.A Fertő az eurázsiai sztyep tavak legnyugatibb képviselője, s egyben Európa legnagyobb szikes (alkaline) tava. A víz sekély, a vízmélység állandóan változik, de átlagosan az egy métert sem éri el. Többször is kiszáradt már a tó, legutóbb 1867-1871 között.

Fertőd, Esterházy – kastély Az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak 1720-66 között építtették ragyogó kastélyukat, a "magyar Versailles"-t. A kastély pompás épületegyüttese - a barokk színház kivételével - épségben megmaradt. Az itt működő múzeum kiállításainak nagy része az épület fénykorát, Esterházy Fényes Miklós (1762-1790) idejét idézi. 1766-tól 1790-ig itt élt és alkotott Joseph Haydn a XVIII. század zenéjének nagy formateremtő géniusza.

Nagycenk, Széchenyi – kastély Barokk kastélya a XVIII. századtól a főúri Széchenyi-család rezidenciája volt, ma múzeum. Ez volt Széchenyi István, a "legnagyobb magyar" kedvenc tartózkodási helye. A kastélytól vezet az 1752-ben telepített 2,6 km hosszú híres hársfasor Széchenyi Béla és felesége sírjához. A római katolikus templom (középkori elődje helyén) 1864-ben romantikus stílusban épült, Ybl Miklós tervei szerint. A templom melletti temetőben áll a Széchenyi Mauzóleum klasszicista előcsarnokú épülete (1810), kriptájában nyugszik Széchenyi István is.

Múzeumvasutazás, Széchenyi Múzeumvasút, Nagycenk

A Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja 1972 –ben épült a GySEV Zrt. kezdeményezésére. A mozdony és a vonatszerelvény a XX. század elején épült, a vonaton a szolgálatot gyermekvasutasok látják el.

Eisenstadt, Esterházy-kastély

Burganland központja, a Leitha hegység lábánál található a 13.000 lakosú Eisenstadt. Ausztria legkisebb tartományi fővárosa, ennek ellenére az Esterházy fejedelmek rezidenciájaként is szolgáló város számos látványosságot kínál a turistáknak. Legkiemelkedőbb látnivalója az Esterházy kastély, egy eredetileg gótikus vár ( 1364 ), amelyet az Esterházy fejedelmek nagyvonalúan átalakították ( 1663-1672 ) és az udvari élet központjává tettek. Ma a kastély kulturális centrumként funkcionál. A Haydn teremben ünnepi események és koncertek alkalmával a pompás mennyezetfreskók alatt Joseph Haydn legszebb melódiái csendülnek fel.

Este 3 fogásos vagy büfé jellegű gálavacsora folklór / cigányzenével 

Árajánlat:

133 €  / fő / 2 éj ártól kétágyas szobában

169 € / fő / 2 éj ártól egyágyas szobában

A szolgáltatás tartalmazza:

zállás klimatizált szobában

svédasztalos reggeli (7:00-10:00)

félpanziós vacsora (18:00 – 21:00), melyet háromfogásos menü vagy 25 fő vendég felett büfé formában ajánlunk, séfünk szezonális kínálatából. Ettől eltérő időpontban való étkezést, illetve speciális igényt felár ellenében biztosítunk. 

kerti úszómedence használata (júniustól szeptemberig)

Egyedi városi panorámás wellness részlegünk (Sky Wellness) használata:  Infra& sókabin, finn szauna, gőzkabin, pezsgőfürdő egyedi városi panorámával, pihenő tér, modern fitneszterem. Igénybe vehető előzetes regisztráció és kaució ellenében.

térítésmentes internet elérési lehetőség (vezeték nélküli internet)

sorompókkal és kamerával megfigyelt parkoló-autóbusz számára is

a részvételi díj tartalmazza a következő programokat: soproni kisvonatos idegenvezetés, a 2. napi egész napos idegenvezető díját, az élőzenét

A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges buszköltséget, a belépőket és a fakultatív programok árát

Az árakat min. 20 fő esetén tudjuk biztosítani.

Áraink nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót (18 év felett), melynek mértéke 450 HUF / fő / éj.

Az adó tájékoztató jellegű, mértéke a törvényi szabályozás szerint változhat.

Foglaljon itt, garantáltan a legjobb áron!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Árkalkuláció & foglalás

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Ajánlatkérés