Lélek(k)út

Az ajánlat csoportok részére érvényes.


Zarándokoljon Szent Mihály városából, ismerje meg a környékbeli híres kegyhelyeket.

Vendéglátás szívvel & lélekkel a Hotel Sopronban.

Program:

1. nap

Az érkezést követően soproni városnézés helyi idegenvezetővel

Vacsora a szálloda éttermében 

Este opcionális borkóstolási lehetőség a Hotel Sopron**** Vinosseum 300 éves borházban, 

Borkóstoló 5 fajta bor kóstolásával illetve alma, sajt és kiflikarikával. 

Ár: 17 € - tól / fő / alkalom


2. nap

Büféreggeli

Egész napos kirándulás (busszal, idegenvezetéssel):

Útvonal 1.: Sopron – Mariazell – Sopron

Mariazell város Ausztria Stájerország tartományában, Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye, híres zarándokhely. 1983-ban a városba látogatott II. János Pál pápa. 2007-ben a város fennállásának 850. évfordulója alkalmából 2007. szeptember 8-án ide zarándokolt XVI. Benedek pápa is.

Útvonal 2.: Sopron – Melki Apátság – Osztrák Dunakanyar – Sopron

Ausztria egyik legjelentősebb és legszebb gyöngyszemének, az ősi bencés apátságnak a megtekintése. – Dürnstein (a hagyomány és a szépség különleges találkozása az Európa Díjas kisvárosban, amely a Világörökség része) – Krems (egyedi hangulatú, varázslatos városközpont felfedezése).

Útvonal 3.: Sopron – Loretto – Eisenstadt – Sopron

Loretto temploma híres búcsújáróhely. Kegyszobrát akkori kegyura Stotzingeni Rudolf hozta a olaszországi Loretóból 1644-ben, mint az ottani kegyszobor másolatát. A legenda szerint ugyanis a Szent Család názáreti házát angyalok vitték az itáliai Lorettóba. A kegyúr a szobornak a faluban az 1431-ben épített gótikus Szent János kápolna helyén új kápolnát építtetett. Ma egy domborművel díszített Mária-oszlop áll a helyén.

Eisenstadt az ausztriai Burgenland tartomány székhelye. A Hegytemplom (Bergkirche) legrégibb része az a kápolnarendszer, amit Esterházy Pál herceg megbízásából 1701 és 1711 között építettek. A folyosókkal összekötött kápolnákban életnagyságú szobrok jelenítik meg Krisztus szenvedéseit. A Hegytemplom központi részét a Sarlós-Boldogasszony templomot 1803-ban építették. A templomból nyíló 1923-ban épített mauzóleumban van eltemetve Joseph Haydn zeneszerző.

Útvonal 4. Sopron – Pannonhalma – Győr – Sopron

Pannonhalmi Bencés Főapátság a magyar történelem egyik kiemelkedően becses emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központ, a világörökség része. A Főapátság 1996-ban ünnepelte millenniumát, amikor is II. János Pál pápa ebből az alkalomból Győrbe és Pannonhalmára látogatott.

Győr Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, egyben fontos vallási központ is. A katolikus egyház és az evangélikus egyház püspöki székhelye, s az észak-dunántúli unitárius egyházközség központja. Egyházi épületei olyan kincsek, amelyek Szent István koráig visszavezetik az itt élők vallástörténetét.

Egyházi emlékek:

Bazilika:

A 14. század végén a templom déli részén Héderváry János püspök (1386-1415) gótikus kápolnát építtetett, ahol ma a Szent László-herma és Boldog Apor Vilmos püspök síremléke is található.

Szent László hermája:

A Szent Korona és a Szent Jobb mellett Magyarország legjelentősebb szakrális emléke.

Könnyező Szűzanya-kép:

Az Írországból, Walter Lynch ír püspök által 1655-ben Győrbe menekített kép 1697. március 17-én, Szent Patrik ír védőszent ünnepén vérrel könnyezett. A kegyképnek 1767-ben gróf Zichy Ferenc püspök emeltetett gyönyörű barokk oltárt.

Félpanziós vacsora szállodánk éttermében


3. nap

Büféreggeli

A szolgáltatás ára:

60 € -tól / fő / éjszaka- Kétágyas szobában 

80 € -tól / fő / éjszaka - Egyágyas szobában

A szolgáltatás tartalmazza:

szállás klimatizált szobában

svédasztalos reggeli (7:00-10:00)

félpanziós vacsora (18:00 – 21:00), melyet háromfogásos menü vagy 25 fő vendég felett büfé formában ajánlunk, séfünk szezonális kínálatából. Ettől eltérő időpontban való étkezést, illetve speciális igényt felár ellenében biztosítunk. 

kerti úszómedence használata (júniustól szeptemberig)

sorompókkal és kamerával megfigyelt parkoló - autóbusz számára is

Egyedi városi panorámás wellness részlegünk (Sky Wellness) használata: Infra & sókabin, finn szauna, gőzkabin, pezsgőfürdő egyedi városi panorámával, pihenő tér, modern fitneszterem. (Igénybe vehető előzetes regisztráció és kaució ellenében.)

térítésmentes internet elérési lehetőség (vezeték nélküli internet)

a soproni-, és a 2. napi egész napos idegenvezetés költségét. 

A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges buszköltséget, és a belépők árát.


Az árak az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák, mértéke 450 Ft / fő / éj (cca. 1,5 EUR)
Az adó tájékoztató jellegű, mértéke a törvényi szabályozás szerint változhat.


Áraink tartalmazzák az általános forgalmi adót, de nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót.
Áraink jutalék szempontjából nettó értendőek.

A fenti árak min. 20 fő esetén érvényesek!