Hotel Sopron**** - H-9400 Sopron, Fövényverem utca 7. - +36/99/512-261

 • Programok
  Programok
  Az év minden évszakában a hozzá illő túrákkal, kóstolókkal, színpadi előadásokkal, zenével és gasztronómiai programokkal várja Önt és egész családját a Hotel Sopron****.

V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál

PannoMánia
V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál
2011. szeptember 24., szombat
Helyszín: Hotel Sopron udvara

 

AMERIKÁBÓL JÖTTEM, MESTERSÉGEM CÍMERE A SOPRONI KÉKFRANKOS
Ötödször választottak kékfrankos szakácskirályt Sopronban

2011. szeptember 23-24-én csodálatos napsütés mellett került megrendezésre 5. alkalommal a Hotel Sopron szervezésben és udvarán a kétnaposra bővült PannoMánia - Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál Sopronban, ezúttal – a XIX. sz-i filoxéra járvány után elterjedő amerikai szőlőoltványok nyomán - amerikai hangulatban 15 versenyző csapat (közel 120 résztvevő) és 5000 fesztiválozó részvételével.

A min. 6 fős csapatoknak amerikai hangulatban kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Benke Laci bácsi, olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász, Garai Zoltán, Szabadtűzi Lovagrend alapító nagymestere, Barabás József, mesterszakács, világbajnok, konyhafőnök, a XVIII. Királyi Szakácsverseny (Nagyszakácsi, 2010) győztes csapatának képviselője, és Fortuna választottjai a közönség soraiból (Oczella Julianna, Forfáné Ambrus Katalin, Lőrincz Erzsébet). A zsűri tetszését a G-Fisch Halbolt csapatának harcsapaprikása kapros-juhtúrós házi tésztával nyerte el, így ők kapták meg a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

SOPRONI KÉKFRANKOS FŐSZAKÁCS
1 G-Fisch Halbolt csapata Harcsapaprikás kapros-juhtúrós házi tésztával
2 Hawaii Hírhozók Maikai'ono
3 Torkosok Kakasherés csülkös pacal Torkos módra

A versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint Szökellő szarvas – Indián szőlővadászat – L’assó – a PálINKA – Kalózpakoló – Amerika felfedezése, avagy Colombustól a kékfrankosig – Vadnyugati karaoke verklivel, jelmezverseny további pontokat is szerezhettek, s az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság, a Hawaii Hírhozók csapata nyerte el az V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet.

V. SOPRONI KÉKFRANKOS SZAKÁCSKIRÁLY
1 Hawaii Hírhozók
2 G-Fisch Halbolt csapata
3 Aranyásók

A nyertes recept letölthető itt>>

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi kavalkáddal várták a nagyérdeműt.

Színes felvonulás; malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek; gyermek programok (vásári játékok, légvárpark, bábszínház); süti verseny; színpadi programokkal találkozhattak a rendezvényre látogatók. Pénteken este retro, rock &roll party keretében fellépett Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, szombaton pedig többek közt bogi woogi show, countryzene, musical varázslat a Budapesti Operettszínház művészeivel, és Janicsák Veca, majd utcabál szórakoztatta a közönséget.

„A Hotel Sopron kezdeményezésében immár ötödik alkalommal kiírt kékfrankos szakácskirály választás nemcsak a helyiek érdeklődését keltette fel. Sokan utaztak az ország megannyi részéből Sopronba, hogy részesei legyenek a látványos és szórakoztató műsorokkal kísért kulináris programkínálatnak. Rakaczki Katalin, az egyik főszervező szerint egyre inkább országos hírű idegenforgalmi attrakcióvá válik a rendezvény, amely Sopron, a kékfrankos, illetve a nevezetes borral készített ételek népszerűsítését célozza. Idén tizenöt csapat versengett a kékfrankos szakácskirály címért. Ám nem pusztán a gasztronómiai tudást díjazták, hanem a tréfás feladatok és ügyességi versenyek alapján elért pontszámok is befolyásolták a végső eredmény kialakulását.

A Konyha Ördögei Hűségvárosi ördögpörkölttel rukkoltak elő. A csapat tagjai – soproni, keszthelyi, kaposvári és mosonmagyaróvári fiatalok – idén végeztek szakácsként a Danubius szakképzőben. „Visszük hírét a soproni kékfrankos szakácskirály-választásnak” – vallotta Gábor, Zsolt, Beáta, Nóra, Balázs és Heléna.

Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács elnökletével a zsűri a legjobb ételnek a G-Fish Halbolt csapata Harcsapaprikását találta, kapros-juhtúrós házi tésztával. Ám a pontszámok összesítése után az idei kékfrankos szakácskirály címet a Hawaii Hírhozók 15 fős csapata nyerte el, amely együttest a Szuperinfó és a Kisalföld munkatársai alkották. Étekkreációjuk, a „Maikai'ono” ezüstöt érdemelt. – A kezdetek óta részt veszünk a kékfrankos szakácskirály-választáson. Most kékfrankos rozéban, mustárban és mézben pácolt currys csirkét készítettünk, s igyekeztünk öltözékben, zenében, táncban és a feladatok megoldásában is hawaii-s hangulatot kelteni – mondta a csapatkapitány, Wallner Andrea. – Mindez annyira jól sikerült, hogy a csapatot királlyá választották. Jutalmul két éjszakát tölthetünk el a rácalmási kúriaszállóban.”
Kisalföld, Gosztonyi Miklós
2011. szeptember 26.


Kérjük, tekintsék meg a rendezvényről készült képes beszámolókat, osszák meg velünk észrevételeiket, képeiket, véleményüket.

Kisalföld.hu >> 

Facebook >> 

Hotel Sopron vendégkönyv>>

@ e-mail >>

 

" A rendezvény a Turisztikai Célelőirányzatból került támogatásra". 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

PannoMánia
V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál

2011. szeptember 23, péntek
2011. szeptember 24, szombat
Helyszín: Hotel Sopron udvaraAMERIKÁBÓL JÖTTEM, MESTERSÉGEM CÍMERE A SOPRONI KÉKFRANKOS

A filoxéra Sopronban a 19. század utolsó évtizedében jelent meg. A védekezési munkálatok vezetője Vetter Pál volt, aki az első időszakban a fertőzött tőkéket felhúzatta és elégettette, de esetenként egész területeket is felgyújtatott. A Vetter Pál által alapított János-telepen kezdődött meg az amerikai alanyokra való átoltás. Összesen 27 féle – elsősorban fehér – fajtát oltottak át, de a kékfrankossal is foglalkoztak. A kékszőlő fajták aránya az újratelepített szőlőskertekben jelentősen megnövekszik. A közízlés is mindinkább a vörösborokat keresi, ennek megfelelően előtérbe kerül a kékfrankosfajta, amelyet egyre nagyobb területen telepítenek.A PannoMánia fesztiválon bolondos vásári forgatag, program kavalkád várja kicsiket és nagyokat: malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, gyermek programok, színpadi programok, sztárvendégek, utcabál szórakoztatják a nagyközönséget egész nap. • VÁSÁRFIA:    malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, játékok stb.
 • HARIBO GYERMEKSZIGET:    szombaton légvárpark a legkisebbeknek (csúszda, falmászás, ugráló vár, akadálypálya)
 • SÜTIVERSENY:    HÁZIASSZONYOK FIGYELEM: Versenyeztesse meg borral készült süteményét, a legjobbakat díjazzuk! (A süteményeket szombaton 12:00 és 16:00 között várjuk!)
 • KÉKFRANKOS FŐZŐVERSENY:    szombaton V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás, kékfrankos főzőverseny csapatjátékokkal


Fesztiválsátor, szabadtéri színpad egész napos programokkal, zenével és utcabállal:

2011. szeptember 23, péntek


 • 17:30    A kékfrankos főzőverseny csapatainak regisztrációja a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtt
 • 18:00    Színes vásári felvonulás:
  Ágfalvi Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Soproni Mazsorett Csoport kíséretében. Útvonal: Liszt Ferenc u. – Széchenyi tér - Várkerület – Hotel Sopron
 • 18:40    Köszöntő
 • 19:00-24:00    Fergeteges retro buli:    cadillac party, utcabál, rock & roll….
  zenél Club7 zenekar
  sztárvendégünk: MARÓT VIKI és a Nova Kultúr Zenekar


    
2011.szeptember 24, szombat

 • 12:00    Kékfrankos főzőverseny elindítása
 • 13:00    Bogi woogi show
 • 14:00     Poncichter néptánc-mulatság: Pendelyes és a Sopron Táncegyüttes, kísér a Fajkusz Zenekar
 • 15:00    Babos Bábos Társulat: Király Kis Miklós, bábelőadás
 • 15:00    Country a javából a Free Time Banddel
 • 16:00    Musical varázslat (meglepetés show műsor)
 • 17:00    A bográcsételek elbírálása BENKE LACI bácsival
 • 18:30    Karaoke és jelmezverseny - a Szakácskirály jelöltek megmérettetése
 • 19:30    -tól Utcabál a Continental Band-del
 • 21:00    Sztárvendégünk: JANICSÁK VECA
 • 22:00    V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály megkoronázása, a kékfrankos főzőverseny eredményhirdetése

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!    


Önt is szeretettel várjuk PannoMániában!


Belépő

    egy alkalomra felnőttenként 2 KÉKfrankos kupon (600 Ft), melyből 300 Ft a helyszínen lefogyasztható
    két napra felnőttenként 3 KÉKfrankos kupon (900 Ft), melyből 600 Ft a helyszínen lefogyasztható
    A belépő a Hotel Sopron recepcióján előzetesen is megvásárolható!
    12 éves korig a belépés díjtalan.
   

A fesztivál hivatalos fizető eszköze a magyar forint és a soproni kékfrank.Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény hétvégéjén őrzött parkolónk a fesztiválnak biztosít helyszínt, így nem áll Vendégeink rendelkezésére. Szíves megértésüket köszönjük!

 

 

------------------------------------------------------------------------------------


PannoMánia
V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál
2011. szeptember 24, szombat
Helyszín: Hotel Sopron udvara
AMERIKÁBÓL JÖTTEM, MESTERSÉGEM CÍMERE A SOPRONI KÉKFRANKOS


Várjuk min. 6 fős csapatok jelentkezését!

A részvétel feltétele, hogy az étel bográcsban főjön, kékfrankossal készüljön és az étel, ill. csapat ruházata tükrözze a tematikát: Amerikából jöttem, mesterségem címere a soproni kékfrankos.

A csapatoknak saját alapanyagból kell elkészíteni egy bográcsételt, melyet híres séfek a közönség bevonásával bírálnak el.

Zsűri:

 • Benke Laci bácsi, olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász
 • Garai Zoltán, Szabadtűzi Lovagrend alapító nagymestere
 • Királyi Szakácsok Nyomdokán főzőverseny (Nagyszakácsi 2010) győztes csapatának képviselője
 • Fortuna választottja a közönség soraiból

 

Bírálati szempontok (össz pontszám 70%-a): az étel elnevezése, tájjellege, íz világa, eredete, állaga; ízek harmóniája; egyediség; kreativitás; elkészítési mód; tematikához való igazodás; tálalás; az étel bográcsban főtt-e; tartalmaz-e kékfrankost. A behozott ételekre és köretekre a zsűri pontot nem ad.

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb ételt elkészítő csapat lesz a Soproni Kékfrankos Főszakács!

Az össz. pontszám 30%-t a versenyzők csapatjátékok során szerezhetik meg 13:00 óra és 17:00 óra között:
Szökellő szarvas – Indián szőlővadászat – L’assó – a PálINKA – Kalózpakoló – Amerika felfedezése, avagy Colombustól a kékfrankosig – A jelmezek mustrája + vadnyugati dallamok verklivel (18:30)

A csapatjátékokon való részvétel fakultatív, de mindenképpen érdemes, hiszen a nap folyamán legtöbb pontot gyűjtött csapat nyeri el V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet.

A V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály és Soproni Kékfrankos Főszakács csapatot egyaránt fantasztikus nyereményekkel díjazzuk!

Nevezési díj: 2.500 Ft / fő,
mely tartalmazza: főzőversenyhez bogrács, tűzrevaló, csapatversenyen való részvételt és eszközeit, a fesztivál-programokon történő részvételt.
Nem tartalmazza az alapanyagokat főzéshez, ill. a fesztiválon történő fogyasztás költségét.

Jelentkezési határidő:     2011. AUGUSZTUS 23.

További információ, jelentkezés:    GYSEV Zrt. Hotel Sopron****
Rakaczki Katalin - értékesítési és marketing koordinátor
Tel:     +36-99/512-261    Tel:    +36-30/656-9989
E-mail:    info@hotelsopron.hu    Web:     www.hotelsopron.hu

 

" A rendezvény a Turisztikai Célelőirányzatból került támogatásra".

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Online szobafoglalás

Ellenőrizze foglaltságunk, és foglaljon, gyorsan, könnyedén rendszerünkön keresztül.
Vendégkönyv
Szobafoglalás

Aktualitások

Újdonság
2013-03-08 14:28:29

Próbáld ki TE is a szálloda X box játékait!
Ugrálj a bónuszpontokért, próbálj ki minél több sportot vagy táncolj hajnalig!
További információ a recepción!

Szállodánk bababarát szolgáltatásai
2013-12-09 09:55:08

Szállodánk gyermekes családok részére a következő szolgáltatásokat kínálja:
kiságy, babakád, játszószoba, etetőszék, vízmelegítő, fellépő, wc szűkítő. A játszószobában darts, csocsó, Xbox, ping-pong asztal várja a gyermekeket és szüleiket.

Időjárás

Felhős

14°C

Sopron

Felhős
Páratartalom: 54%
Szél: ÉNy felől 14.48 km/h
Szombat
Délelőtt Esős
11°C / 18°C
Vasárnap
Enyhén borús
12°C / 19°C
Hétfő
Enyhén borús
8°C / 21°C
Kedd
Enyhén borús
11°C / 22°C

Facebook

Vendégkönyv

Ossza meg velünk tapasztalatait, észrevételit, ismerje meg vendégeink véleményét.
Vendégkönyv
Vendégkönyv