Hotel Sopron**** - H-9400 Sopron, Fövényverem utca 7. - +36/99/512-261

 • Programok
  Programok
  Az év minden évszakában a hozzá illő túrákkal, kóstolókkal, színpadi előadásokkal, zenével és gasztronómiai programokkal várja Önt és egész családját a Hotel Sopron****.

IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál

Megválasztották a IV. Kékfrankos Szakácskirályt Sopronban
PannoMánia
IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál
2010. szeptember 18., szombat
Helyszín: Hotel Sopron udvara

 

 

Nemzetek találkozása Sopronban,
mivel az igazi barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

 

Szeptember 18-án csodálatos napsütés mellett került megrendezésre negyedik alkalommal a Hotel Sopron szervezésében és udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny 18 csapat (140 résztvevő) és 3000 fesztiválozó részvételével.

 

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi nemzetiségi kavalkáddal várták a nagyérdeműt, hiszen az igaz barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

 

Színes felvonulás; malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek; gyermek programok (vásári játékok, légvárpark, bábszínház); süti verseny; színpadi programok szórakoztatták a nagyközönséget egész nap.

 

A színpadon a nemzetek találkozása jegyében fellépett a horvát nemzetiségi Tambura zenekar, a német nemzetiségi Testvériség táncegyüttes, a Helidonaki Görög Táncegyüttes, és egy amerikai produkcióval a Sopron Gospel. Este a „diszkó királynő”, Szűcs Judith, majd utcabál varázsolt fergeteges hangulatot.

 

 A min. 6 fős csapatoknak a „Nemzetek találkozása” jegyében kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kiválóságai. Barabás József mesterszakács, világbajnok, konyhafőnök, a XVII. Királyi Szakácsverseny győztes csapatának képviselője, Hegedűs István olimpikon, Venesz díjas mesterszakács, valamint Voleszák Zoltán Schnitta-díjas éttermi mester., ill. a zsűritagok csapatát erősítette Kovács Lázár séfmester . A szakmai  zsűri tetszését  az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapatának „Nils Holgerson kedvence” nevű, vadlibából készített étele nyerte el, így megkapták a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

 

SOPRONI KÉKFRANKOS FŐSZAKÁCS
1. Egyetemi Pinceklub Ludasai Nils Holgerson kedvence
2. Harcsa pálinka Részeges harcsafilé Poncichter módra
3. Íz-lelők Poncichter pörkölt káposztás gombóccal

 

A nyertes recept:

Nils Holgerson kedvence: A mangalica szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját.A zsírban a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a jófajta magyar pirospaprikát,majd felengedjük kevés vízzel,kiforraljuk.Belerakjuk az előzőleg 2 napig nedves pácban érlelt feldarabolt vadlibát.Fontos,hogy lassú tűzön pároljuk.Ízesítése fokhagyma,só,bors,rozmaring,valamint még két titkos hozzávaló,amit sajnos nem árulhatok el.Külön egy lábosban vajon lepirítjuk a nem túl pici kockára vágott vargányát.A pörköltbe rakunk még apróra vágott paradicsomot és paprikát.Mielőtt majdnem kész az étel,hozzáadunk jófajta Soproni Kékfrankost,valamint belerakjuk a lepirított vargányát.Az ételt készre ízesítjük,és ízlésesen tálaljuk.A körete suflinudli,A suflinudli a burgonyagombóc receptje alapján készül,annyi különbséggel hogy kézzel nudli-formájúra formázzuk.

 

A versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint a Tiroli nudlivadászat, Alföldi csirkecomb kapkodó, Cseh hordólovaglás, Jirzsi Muszklovis erőpróbája a lengyel sóbányákból, Parasztgolf, Rolling Cheese ill. karaoke, jelmezverseny, további pontokat is szerezhettek, s az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság nyerte el a IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet:

 

IV. SOPRONI KÉKFRANKOS SZAKÁCSKIRÁLY
1. Egyetemi Pinceklub Ludasai
2. Harcsa pálinka
3. GUR-Manók

 

Így az „Egyetemi Pinceklub Ludasai” megnyerték a Soproni Kékfrankos Főszakácsnak járó gravírozott fakanalat, és a Soproni Kékfrankos Szakácskirálynak járó „koronát” egyaránt. Tortát, bécsi kirándulást, uszodabérletet, wellness hétvégét kaptak jutalomként, és ők fogják képviselni a Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választást a 2011-es Királyi Szakácsok Nyomdokán (Nagyszakácsi) főzőversenyen.


Kérjük, tekintsék meg a rendezvényről készült képes beszámolókat, osszák meg velünk észrevételeiket, képeiket, véleményüket.

 

Bízunk benne, hogy a jövő évi rendezvényen Önnel is találkozhatunk,
melynek dátuma 2011. szeptember 24.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szórólap >>

Plakát >>

 

A PannoMánia fesztiválon bolondos vásári forgatag, program kavalkád várja kicsiket és nagyokat: malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, gyermek programok, színpadi programok, sztárvendégek, utcabál szórakoztatják a nagyközönséget egész nap.

 

VÁSÁRFIA

 

malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, népek játékai stb.

HARIBO GYERMEKSZIGET

légvárpark a legkisebbeknek (csúszda, falmászás, ugráló vár, akadálypálya)

SÜTIVERSENY

 

 

HÁZIASSZONYOK FIGYELEM: Versenyeztesse meg borral készült süteményét, a legjobbakat díjazzuk! (A süteményeket 12:00 és 16:00 között várjuk!)

KÉKFRANKOS FŐZŐVERSENY

IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás, kékfrankos főzőverseny csapatjátékokkal

   

Fesztiválsátor, szabadtéri színpad egész napos programokkal, zenével és utcabállal:

 11:00   

 A kékfrankos főzőverseny csapatainak regisztrációja a Deák téren

 11:30

 

 

Színes vásári felvonulás: Ágfalvi Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Soproni Mazsorett Csoport kíséretében. Útvonal: Deák tér – Mátyás király utca – Várkerület – Ikva híd - Hotel Sopron

 12:10 

Köszöntő, a kékfrankos főzőverseny elindítása

 13:00

Zenél a horvát nemzetiségi Tambura zenekar

 14:00

Német nemzetiségi táncmulatság a Testvériség táncegyüttessel

 15:00

Különteremben a Babos Bábos Stúdió gyermekműsora:
Bábszínház Határok nélkül Gombóc Artúrral címmel

 15:00

Ahogy az igazi görögök ropják - Helidonaki Görög Táncegyüttes műsora

 16:00

Show time: Sopron Gospel koncert Amerika világából

 17:00

 

 

A bográcsételek elbírálása.
Zsűri: Kovács Lázár séfmester, celeb
            Hegedűs István, olimpikon mesterszakács
            Voleszák Zoltán, Schnitta díjas éttermi mester.

 18:30

Karaoke és jelmezverseny,
a Kékfrankos Szakácskirály Választás csapatainak megmérettetése

 19:30

 -tól Utcabál a Continental Band-del

 21:00

Fergeteges buli a „diszkó királynővel”, Szűcs Judith-tal

 22:00

IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály megkoronázása,
a kékfrankos főzőverseny eredményhirdetése

 

  A műsorváltozás jogát fenntartjuk! 

   

Önt is szeretettel várjuk PannoMániában!Szűcs Judith

 

Belépő: felnőttenként 1 KÉKfrankos (300 Ft), mely a helyszínen lefogyasztható. A belépő a Hotel Sopron recepcióján előzetesen is megvásárolható! 12 éves korig a belépés díjtalan.

 

Szállásajánlat>>

Csapatnevezés szállással>> 

 

GYSEV Zrt. Hotel Sopron****
9400-Sopron, Fövényverem utca7.
Tel: 99/512-261 Fax: 99/311-090
E-mail: info@hotelsopron.hu
Web:   www.hotelsopron.hu

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény hétvégéjén õrzött parkolónk a fesztiválnak biztosít helyszínt, így nem áll Vendégeink rendelkezésére. Szíves megértésüket köszönjük!

 


 

KÉKFRANKOS FŐZŐVERSENY:

IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás, kékfrankos főzőverseny csapatjátékokkal

 

2010. szeptember 18, szombat
Helyszín: Hotel Sopron udvara

 

Nemzetek találkozása Sopronban,
mivel az igazi barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

 

Várjuk min. 6 fős csapatok jelentkezését!

 

A részvétel feltétele, hogy az étel bográcsban főjön, kékfrankossal készüljön és az étel, ill. a csapat ruházata tükrözze valamely nemzet jellegzetességeit!

 

A csapatoknak saját alapanyagból kell elkészíteni egy bográcsételt,
melyet híres séfek bírálnak el.

Zsűri: Kovács Lázár séfmester

 • Kovács Lázár séfmester, celeb
 • Hegedűs István, olimpikon mesterszakács
 • Voleszák Zoltán, Schnitta díjas éttermi mester.

 

Bírálati szempontok (össz pontszám 70%-a): az étel elnevezése, tájjellege, íz világa, eredete, állaga, ízek harmóniája, egyediség, kreativitás, elkészítési mód, tematikához való igazodás, tálalás, az étel bográcsban főtt-e, tartalmaz-e kékfrankost.
A behozott ételekre és köretekre a zsűri pontot nem ad.

 

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb ételt elkészítő csapat lesz a

Soproni Kékfrankos Főszakács!

 

Az össz. pontszám 30%-t a versenyzők csapatjátékok során szerezhetik meg 13:00 óra és 17:00 óra között: Tiroli nudlivadászat (Nudel Jager) - Alföldi csirkecomb kapkodó - Cseh hordólovaglás (Zlatny Zmrizlinek, az aranyfagylalt díjas mester ötlete alapján) - Jirzsi Muszklovis erőpróbája a lengyel sóbányákból - Parasztgolf - Amerikai Sajtteke (Rolling Cheese) – Karaoke, jelmezverseny (18:30)

 

A csapatjátékokon való részvétel fakultatív, de mindenképpen érdemes, hiszen a nap folyamán legtöbb pontot gyűjtött csapat nyeri el IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet.


A IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály és Soproni Kékfrankos Főszakács csapatot egyaránt fantasztikus nyereményekkel díjazzuk!

 

 • Soproni Kékfrankos Főszakács csapat jutalma: egy napos csapatépítő program a Kisalföld Volán bécsi kirándulásán, valamint 6 db 10+1 alkalmas wellness bérlet a Saphir Aqua Aparthotel felajánlásából.

 • IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály csapat jutalma:
  Egy fantasztikus wellness hétvége félpanziós ellátással 2 éjszakára a Ramada Resort - Aquaworld Budapest ****superior szálloda-és élményfürdő komplexumban.
  Valamint részvétel a Királyi Szakácsok Nyomdokán főzőversenyen (2011, Nagyszakácsi)


Nevezési díj: 2.500 Ft / fő,
mely tartalmazza: főzőversenyhez bogrács, tűzrevaló, csapatversenyen való részvételt és eszközeit, a fesztivál-programokon történő részvételt.
Nem tartalmazza az alapanyagokat főzéshez, ill. a fesztiválon történő fogyasztás költségét.

 

Versenyünket megtiszteli részvételével a XVIII. Királyi Szakácsverseny győztes csapata Nagyszakácsiból!


Jelentkezési határidő:  2010. AUGUSZTUS 23.

Jelentkezési lap letölthető itt >>

Csapatnevezés szállással itt >> 

 

További információ, jelentkezés:
GYSEV Zrt. Hotel Sopron****
Rakaczki Katalin - értékesítési és marketing koordinátor
Tel:  +36-99/512-261 Tel: +36-30/656-9989
E-mail: info@hotelsopron.hu Web:  www.hotelsopron.hu


 

TÁMOGATÓINK, partnereink:

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény hétvégéjén õrzött parkolónk a fesztiválnak biztosít helyszínt, így nem áll Vendégeink rendelkezésére. Szíves megértésüket köszönjük!

 

[AJANLATKERO]

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Online szobafoglalás

Ellenőrizze foglaltságunk, és foglaljon, gyorsan, könnyedén rendszerünkön keresztül.
Vendégkönyv
Szobafoglalás

Aktualitások

Újdonság
2013-03-08 14:28:29

Próbáld ki TE is a szálloda X box játékait!
Ugrálj a bónuszpontokért, próbálj ki minél több sportot vagy táncolj hajnalig!
További információ a recepción!

Szállodánk bababarát szolgáltatásai
2013-12-09 09:55:08

Szállodánk gyermekes családok részére a következő szolgáltatásokat kínálja:
kiságy, babakád, játszószoba, etetőszék, vízmelegítő, fellépő, wc szűkítő. A játszószobában darts, csocsó, Xbox, ping-pong asztal várja a gyermekeket és szüleiket.

Időjárás

Felhős

14°C

Sopron

Felhős
Páratartalom: 54%
Szél: ÉNy felől 14.48 km/h
Szombat
Délelőtt Esős
11°C / 18°C
Vasárnap
Enyhén borús
12°C / 19°C
Hétfő
Enyhén borús
8°C / 21°C
Kedd
Enyhén borús
11°C / 22°C

Facebook

Vendégkönyv

Ossza meg velünk tapasztalatait, észrevételit, ismerje meg vendégeink véleményét.
Vendégkönyv
Vendégkönyv