Hotel Sopron**** - H-9400 Sopron, Fövényverem utca 7. - +36/99/512-261

 • Sopron
  Sopron
  Ismerje meg városunkat!

Sopron

Sopron Magyarország nyugati határa mellett, az Alpok lábánál, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található.

Magyarország egyik legszebb, Európa díjas ékszervárosa: műemlékekben gazdag belváros, régmúltat idéző utcácskák, terek, meghitt vendéglők, romantikus hegyvidéki környezet.A város lakói híresek vendégszeretetükről és lakóhelyükhöz való hűségükről is. Ezt jelképezi a Sopron szimbólumán, a Tűztorony déli oldalán található Hűségkapu, mely az 1921-es népszavazás emlékét idézi fel.

A városháza az 1896-os millenniumra épült, a vele szemben álló Stornó ház páratlan gyűjteménye révén a város egyik leghíresebb épülete. Falai között egykor Mátyás király is megszállt. A Kecske templom a XVII. században koronázások és országgyűlések színhelyéül szolgált. A Szentháromság-szobor a magyar barokk szobrászat kiemelkedő alkotása, és a neogótikus Orsolya templom a múlt század legsikerültebb építészeti emlékei közé tartozik. A Várkerület az egykori várárok mentén alakult ki, belső házsorai a várfal vonalát követik, egyik ékessége a Mária-szobor.

A természeti környezet üdítő, gyógyító hatású szubalpin klíma, a Fertő közelsége - Sopront valóban hazánk egyik legszebb, legkellemesebb üdülőhelyévé avatja.

További vonzerőt jelentenek a Soproni borvidék minőségi borai -a híres Kékfrankos bor fővárosa-, így a város egyre híresebb lesz azok között is, akik szomjukat nemes borokkal kívánják enyhíteni.  


 • Tűztorony: az 58 m magas torony Sopronnak, a „Hűség Városának” jelképe, ahonnan egykor a toronyőrök jelezték a városban a tüzet. A római alapokra épült torony ötvözi a gótikus, reneszánsz és barokk stílusjegyeit.
 • Fertő-táj: a Világörökség részét képező Fertő- táj népi építészetével, műemlékeivel, főúri kastélyaival ( Fertődi Esterházy kastély, Nagycenki kastély, múzeumvasú) , az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, változatos növény- és állatvilágával kínál különleges élményt.
 • Soproni Ünnepi Hetek: nagy tradícióval rendelkező fesztivál, mely júniusban és júliusban kínál különleges zenei- és színpadi produkciókat a Fertőrákosi Barlangszínházban és a soproni Petőfi Színházban.
 • Haydn Eszterházán Fesztivál: A fesztivál Eszterháza Haydn-korabeli zenei paradicsomát idézi fel a pompás barokk Esterházy Kastély falai között, korabeli hangszerek és a korabeli előadói gyakorlat segítségével.
 • Liszt Fesztivál: az Európa-hírű romantikus zeneszerző és zongoravirtuóz alkotásait felelevenítő koncertsorozat, neves hazai és külföldi előadóművészek közreműködésével, impozáns helyszíneken.
 • Pán-Európai emlékhely: Fertőrákos közelében húzódó vasfüggöny áttörésének eseményeire (1989) az emlékhely díszkútja és kopjafája emlékeztet. Ezen a helyen zajlott le 1989. augusztus 19-én a páneurópai piknik. Az akkori események és a 09.10-ei kormánydöntés határnyitása indította el a Berlini Fal lebontását és Németország újraegyesítését.
 • Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál: fantasztikus gasztronómiai és szüreti  fesztivál ill. főzőverseny szeptemberben a Hotel Sopron udvarán.


 

Programlehetőségek  Több...

Soproni programokSzabadidős fakultatív programkínálatunk

Sopronban és környékén


   

Soproni útikalauz

Tegyen velünk egy sétát Sopronban!


Ismerje meg rajtunk keresztül
Sopron történelmi belvárosát!


 

Látnivalók a környéken

Barangoljuk be Sopron környékét együtt, bel- és külföldön egyaránt.

Tekintsük meg a környék nevezetességeit
a Páneurópai emlékhelytől Pannonhalmáig,                

Eisenstadttól Bécsig.

 

Programajánló egy napos kirándulásokra 

A következokben szeretnénk néhány kedvelt uticélt
figyelmükbe ajánlani egy napos kirándulásokra,
programcsomagokra.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Online szobafoglalás

Ellenőrizze foglaltságunk, és foglaljon, gyorsan, könnyedén rendszerünkön keresztül.
Vendégkönyv
Szobafoglalás

Aktualitások

Kékfrankos Törzsvendég Program
2015-03-23 11:08:46

  Sopron, a KÉKfrankos Fővárosa és a Hotel Sopron szeretettel (vissza)várja Önt! Gyűjtse a KÉKfrankosokat, és éjszakázzon térítésmentesen a Hotel Sopronban!

 

grey_arrowTovább...
Vinosseum Bor- és Apartmanház
2015-03-09 15:35:51

Csendes környezetben, az egykori Poncichter – negyed szívében, a kikapcsolódás garantált élményével várják Önt újonnan kialakított, hangulatos, klimatizált apartmanjaink.

grey_arrowTovább...

Időjárás

Felhős

14°C

Sopron

Felhős
Páratartalom: 54%
Szél: ÉNy felől 14.48 km/h
Szombat
Délelőtt Esős
11°C / 18°C
Vasárnap
Enyhén borús
12°C / 19°C
Hétfő
Enyhén borús
8°C / 21°C
Kedd
Enyhén borús
11°C / 22°C

Facebook

Vendégkönyv

Ossza meg velünk tapasztalatait, észrevételit, ismerje meg vendégeink véleményét.
Vendégkönyv
Vendégkönyv