Hotel Sopron**** - H-9400 Sopron, Fövényverem utca 7. - +36/99/512-261

 • Sopron
  Sopron
  Ismerje meg városunkat!

Sopron

Sopron Magyarország nyugati határa mellett, az Alpok lábánál, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található.

Magyarország egyik legszebb, Európa díjas ékszervárosa: műemlékekben gazdag belváros, régmúltat idéző utcácskák, terek, meghitt vendéglők, romantikus hegyvidéki környezet.A város lakói híresek vendégszeretetükről és lakóhelyükhöz való hűségükről is. Ezt jelképezi a Sopron szimbólumán, a Tűztorony déli oldalán található Hűségkapu, mely az 1921-es népszavazás emlékét idézi fel.

A városháza az 1896-os millenniumra épült, a vele szemben álló Stornó ház páratlan gyűjteménye révén a város egyik leghíresebb épülete. Falai között egykor Mátyás király is megszállt. A Kecske templom a XVII. században koronázások és országgyűlések színhelyéül szolgált. A Szentháromság-szobor a magyar barokk szobrászat kiemelkedő alkotása, és a neogótikus Orsolya templom a múlt század legsikerültebb építészeti emlékei közé tartozik. A Várkerület az egykori várárok mentén alakult ki, belső házsorai a várfal vonalát követik, egyik ékessége a Mária-szobor.

A természeti környezet üdítő, gyógyító hatású szubalpin klíma, a Fertő közelsége - Sopront valóban hazánk egyik legszebb, legkellemesebb üdülőhelyévé avatja.

További vonzerőt jelentenek a Soproni borvidék minőségi borai -a híres Kékfrankos bor fővárosa-, így a város egyre híresebb lesz azok között is, akik szomjukat nemes borokkal kívánják enyhíteni.  


 • Tűztorony: az 58 m magas torony Sopronnak, a „Hűség Városának” jelképe, ahonnan egykor a toronyőrök jelezték a városban a tüzet. A római alapokra épült torony ötvözi a gótikus, reneszánsz és barokk stílusjegyeit.
 • Fertő-táj: a Világörökség részét képező Fertő- táj népi építészetével, műemlékeivel, főúri kastélyaival ( Fertődi Esterházy kastély, Nagycenki kastély, múzeumvasú) , az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, változatos növény- és állatvilágával kínál különleges élményt.
 • Soproni Ünnepi Hetek: nagy tradícióval rendelkező fesztivál, mely júniusban és júliusban kínál különleges zenei- és színpadi produkciókat a Fertőrákosi Barlangszínházban és a soproni Petőfi Színházban.
 • Haydn Eszterházán Fesztivál: A fesztivál Eszterháza Haydn-korabeli zenei paradicsomát idézi fel a pompás barokk Esterházy Kastély falai között, korabeli hangszerek és a korabeli előadói gyakorlat segítségével.
 • Liszt Fesztivál: az Európa-hírű romantikus zeneszerző és zongoravirtuóz alkotásait felelevenítő koncertsorozat, neves hazai és külföldi előadóművészek közreműködésével, impozáns helyszíneken.
 • Pán-Európai emlékhely: Fertőrákos közelében húzódó vasfüggöny áttörésének eseményeire (1989) az emlékhely díszkútja és kopjafája emlékeztet. Ezen a helyen zajlott le 1989. augusztus 19-én a páneurópai piknik. Az akkori események és a 09.10-ei kormánydöntés határnyitása indította el a Berlini Fal lebontását és Németország újraegyesítését.
 • Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál: fantasztikus gasztronómiai és szüreti  fesztivál ill. főzőverseny szeptemberben a Hotel Sopron udvarán.


 

Programlehetőségek  Több...

Soproni programokSzabadidős fakultatív programkínálatunk

Sopronban és környékén


   

Soproni útikalauz

Tegyen velünk egy sétát Sopronban!


Ismerje meg rajtunk keresztül
Sopron történelmi belvárosát!


 

Látnivalók a környéken

Barangoljuk be Sopron környékét együtt, bel- és külföldön egyaránt.

Tekintsük meg a környék nevezetességeit
a Páneurópai emlékhelytől Pannonhalmáig,                

Eisenstadttól Bécsig.

 

Programajánló egy napos kirándulásokra 

A következokben szeretnénk néhány kedvelt uticélt
figyelmükbe ajánlani egy napos kirándulásokra,
programcsomagokra.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Online szobafoglalás

Ellenőrizze foglaltságunk, és foglaljon, gyorsan, könnyedén rendszerünkön keresztül.
Vendégkönyv
Árkalkuláció & Online foglalás

Aktualitások

Kékfrankos Törzsvendég Program
2015-03-23 11:08:46

  Sopron, a KÉKfrankos Fővárosa és a Hotel Sopron szeretettel (vissza)várja Önt! Gyűjtse a KÉKfrankosokat, és éjszakázzon térítésmentesen a Hotel Sopronban!

 

grey_arrowTovább...
Vinosseum Bor- és Apartmanház
2015-03-09 15:35:51

Csendes környezetben, az egykori Poncichter – negyed szívében, a kikapcsolódás garantált élményével várják Önt újonnan kialakított, hangulatos, klimatizált apartmanjaink.

grey_arrowTovább...

Időjárás

SP_WEATHER_UNKNOWN

2°C

Sopron

SP_WEATHER_UNKNOWN
Páratartalom: 89%
Szél: ÉÉNy felől 3.22 km/h
Szombat
Napos
2°C / 12°C
Vasárnap
Enyhén borús
2°C / 12°C
Hétfő
Délelőtt Esős
4°C / 13°C
Kedd
Enyhén borús/szeles
6°C / 12°C

Facebook